یک طرف تیم قرمز و طرف مقابل تیم آبی. بزرگترین رویداد فوتبالی ایران؛ مسابقه فوتبال بین دو تیم برتر پایتخت که از آن به عنوان دربی سرخابی یاد می شود.
دو روز دیگر پرسپولیس و استقلال در برابر 80 هزار تماشاگر ورزشگاه آزادی و نیز حدود 20 میلیون بیننده تلویزیونی (تقریبا یک چهارم جمعیت کشور) با یکدیگر روبرو خواهند شد. مشهور است که محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران از هواداران پرسپولیس است و حسن خمینی نوه آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی حامی استقلال.
جواد قاسمی مهندس مکانیک و از هواداران استقلال می گوید: "دربی یکی از رویدادهای مهم اجتماعی سال، نه تنها در تهران بلکه در کل ایران است."
فوتبال برای ایرانیان فرصتی است برای گزیر از محدودیت و دشواری های زندگی. ترافیک زیاد و مغازه ها و فروشگاه های تعطیل نشان از محبوبیت این رویداد ورزشی دارد. تجارت حتی در بازار بزرگ تهران نیز در این روز بسیار کند است.
یکی از هواداران استقلال می گوید: "در اطراف استادیوم بسیاری از هواداران فوتبال که از شهرستان به پایتخت می آیند چادر برپا می کنند و منتظر روز بازی می مانند."
در روزهای بازی هم جاده منتهی به استادیوم آزادی مملو از ترافیک و صدای خشن بوق و شعار هواداران دو تیم است.
پرسپولیس که در 1963 تاسیس شد از انحلال باشگاه شاهین شکل گرفت. در تاریخ این تیم ستاره هایی با نام های علی کریمی (جادوگر)، حسین کلانی (پا طلایی) و علی پروین (سلطان) توپ زدهاند.
علی عالی سردبیر بخش ورزشی روزنامه اعتماد می گوید: "نسل جدید بازیکنان هیچگاه موفق به جلب نظر تماشاگران نشده اند."
دربی تهران حتی در طول سال های 1980 تا 1988 که ایران درگیر جنگ با عراق بود نیز برگزار می شد. دربی همچنین محل هولیگانیزم فوتبالی در ایران به شمار می رود. به خصوص در سال 2000 که دو تیم به نتیجه 2-2 رسیدند اما مشت دروازه بان استقلال آغازگر جدال بازیکنان و تماشاگران دو تیم بود.
دربی تهران در سال های اخیر بسیار خسته کننده بوده و شائبه هایی را در اذهان مردم ایجاد کرده. آخرین باری که در این رقابت گل به ثمر رسیده به سال 2012 بازمی گردد.