طرفداری- در تصاویر تلویزیونی مسابقات آسیایی، آنچه زنان ایرانی را از سایرین متمایز می کند، علاوه بر نوع پوشش آن ها، تعصب و غیرتشان است. زنانی که سال ها تلاش کردند تا بگویند ما از مردانمان کم نداریم.
از نخستین حضور زنان ایرانی در بازی های آسیایی، نیم قرن و از اولین طلای بانوان در این مسابقات (1974 تهران) 40 سال می گذرد. زنانی که پس از انقلاب و به علت محدودیت های فرهنگی، حضورشان در میادین بین المللی، چهره ای رفع تکلیفی به خود گرفت. آن هم زمانی که سرمایه گذازی سایر کشورها در ورزش بانوان با سرعتی چشم گیر در حال پیشرفت بود.
این روند نزدیک به 30 سال ادامه داشت و در طول این سال ها ورزش ایران مدالی بر گردن زنان ایرانی ندید. تا اینکه به لطف فضای اجتماعی دهه 70، بانوی ایرانی بار دیگر فرصت حضور و خودنمایی در میادین ورزشی را پیدا کرد. دو مدال برنز در 2002 (13 ورزشکار زن)، سه مدال برنز در 2006 (26 ورزشکار زن)، یک طلا، چهار نقره و 9 برنز در 2010(88 ورزشکار زن) مسئولین را به همت و توجه بیشتر به ورزش بانوان واداشت.
اما در مسابقات آسیایی 2014 کره، زنان ایران (با 58 ورزشکار) مردانگی کردند و حدود یک چهارم مدال های کاروان ورزشی ایران را به خود اختصاص دادند.
اشک های سونیا گماری بغض چندین ساله محدودیت بانوان معصوم ایرانی بود که ترکید و قلب یک ایران را لرزاند.
حالا آن ها نشان دادند که علاوه بر "شوهرداری و تربیت فرزند" مبارزه می کنند و مدال می گیرند. به احترام همه آن ها کلاه از سر بر می داریم.
لیست بانوان مدال آور کاروان ورزشی ایران:
2 طلا: نجمه خدمتی (تیراندازی)، حمیده عباسعلی (کاراته)
7 نقره: نرجس امامقلی نژاد (تیراندازی)، تیم ملی تیراندازی بانوان، الهه منصوریان (ووشو)، لیلا رجبی (پرتاب وزنه)، فاطمه روحانی (تکواندو)، اکرم خدابنده (تکواندو)، تیم ملی کبدی بانوان
6 برنز: تیم ملی روئینگ بانوان، سولماز عباسی (قایقرانی)، آرزو حکیمی (قایقرانی)، سوسن حاجی پور (تکواندو)، سونیا گماری (قایقرانی)، فاطمه چالاکی (کاراته)