دکتر مهرعلی رئیس فدراسیون اتومبیلرانی و موتور سواری ایران، هانی شعبان مسئول برگزاری رالی خاورمیانه به همراه برخی از مسئولین برگزاری رالی و تعدادی از رانندگان رالی در این نشست حضور داشتند. قبل از شروع نشست دکتر مهرعلی صحبت هایی در خصوص رالی بیان کردند. وی گفت: بیش از 30 سال است که شاهد برگزاری مراسم بین المللی در چنین سطحی در کشور نبوده ایم. مراسمی با رایزنی های مختلف میان فدراسیون خاورمیانه و آفریقایی شمالی در نهایت انجام شد. این رالی به عنوان مرحله کاندیداتوری و کسب سهمیه برگزار می شود. رالی یکی از سخت ترین رشته های اتومبیلرانی است. در ابتدا قرار بود رالی در جزیره کیش برگزار شود اما به خاطر مشکلات مختلف و عدم تایید فدراسیون جهانی برگزاری در مناطق آزاد منتفی شد. بعد از بررسی های مختلف در نهایت شهر شیراز با توجه به امکانات، دسترسی ها و مسافت مورد تایید فدراسیون جهانی قرار گرفت.
در نشست خبری دکتر مهرعلی در خصوص سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر با موضوع برگزاری رالی در منطقه تاریخی تخت جمشید گفت: متاسفانه برخی از رسانه های داخلی در خصوص برگزار رالی شیراز در منطقه تاریخی تخت جمشید مطالبی را نوشته اند. اما لازم به توضیح است که بگوییم ما از اهمیت تخت جمشید باخبر هستیم به هیچ عنوان حتی در زمان طراحی مسیر رالی کوچکترین بخش را برای این منطقه درنظر نگرفتیم. فدراسیون تنها بخشی از پارکینگ تخت جمشید را که متعلق به بخش خصوصی است را برای شرکت کنندگان درنظر گرفته است. دلیل استفاده از پارکینگ تخت جمشید نیز فقط برای حضور نام این بنای تاریخی در رالی است.
دکتر مهرعلی در ادامه صحبت هایش افزود: برای برسی مسیر مسابقه و شرایط مسابقه چندین بار به شیراز سفر کردیم. که درنهایت قابلیت های این شهر برای فدراسیون تایید شد. در این رالی 5مرحله درنظر گرفته شده که هرکدام یکبار تکرار می شوند و در مجموع 10 مرحله برای رالی درنظر گرفته شده است. البته تیم برگزاری درحال مطالعه و بررسی های بیشتر برای افزایش تعداد مراحل رالی است. این رالی طی دو روز برگزار می شود. تیم فنی و برگزار کننده رالی تمام خدمات مربوط به رالی از جمله GPS،اینترنت، آنتن دهی موبایل و... را با پرداخت هزینه بسیار زیاد درنظر گرفته است. البته این زیرساخت ها برای همیشه در این مناطق باقی خواهد ماند و به نوعی هدیه فدراسیون به شهر شیراز است. درصورت تایید و کسب نهایی توسط فدراسیون جهانی، ما شاهد برگزاری هرساله رالی بین المللی شیراز خواهیم بود. مهمترین مسئله ما برای برگزاری این رالی امنیت و آرامش برای ساکنین منطقه است تا رالی به بهترین شکل ممکن انجام شود.4ماه است که در این خصوص در حال انجام بررسی ها و مطالعات مختلف هستیم.
مهرعلی در خصوص تیم های حاضر در رالی افزود: تا قبل از برگزاری رالی قرار بود تیم های اردن، قطر و لبنان نمایندگانی در این رالی داشته باشند. اما تیم اردن به خاطر بروز مشکلات گمرکی و تاخیر در خصوص حمل و نقل خودروها نتوانست به ایران رالی برسد. تنها تیم های بین المللی حاضر در این رالی قطر و لبنان هستند. در مجموع نیز این رالی با حضور30 تیم برگزار می شود که هر تیم دارای یک راننده و یک نقشه خوان است. با توجه به اینکه رالی شیراز به عنوان رالی کاندیداتوری درنظر گرفته شده هیچ امتیازی به شرکت کنندگان تعلق نخواهد گرفت.
در ادامه نشست راجر فقالی راننده تیم لبنان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. فقالی 11بار در رالی بین المللی مراک مقام اول را کسب کرده است. و در طول صحبت هایش به موضوع میزبانی خوب ایران و شهر شیراز اشاره کرد. وی گفت: باعث افتخار است که در این رالی شرکت می کنم و سعی دارم تا مقام اول را کسب کنم.
رامین وطن دوست مدیر بخش اتومبیلرانی فدراسیون در خصوص خودروهای شرکت کننده در رالی گفت: اکثر خودروهایی که در این رالی شرکت کرده اند تولید داخل هستند و در کلاس های 1400، 1600 و 2000 سی سی حضور دارند. ولی در رالی مراک خودروهای دوکلاس بالاتر هستند و موتورهای مورد استفاده در آنها 2لیتری و مجهز به توربو است. ما سعی داریم در رالی های بعدی از این موتورهای و سیستم چهارچرخ برای اتومبیل ها استفاده کنیم. درحال حاضر اکثر خودروهایی که در رالی های مطرح حضور دارند از برند هایی همچون سوبارو و میتسوبیشی هستند که مدل های مورد استفاده هرساله توسط FIA تغییر می کند.