طرفداری؛ از شرایط حال حاضر سایپا بگویید، با توجه به نتایجی که در این چند بازی اخیر کسب کردید از شرایط راضی هستید؟
الحمدالله شرایط خوب است، ما یک باشگاه خوب داریم که مسئولانش صاحب یک دیدگاه سازنده نسبت به آینده هستند، نسبت به بکارگیری جوانان یک دیدگاه متعهدانه دارند، اینها چیزهای هستند که من هم دوست دارم، بازیکنهایی داریم که بی نهایت نسبت به پیشرفت کردن شوق و اشتیاق دارند و به بهترین شکل سعی می کنند کارشان را انجام بدهند، ما یک گروه مربیگری هستیم که خیلی با هم هماهنگی و هارمونی خوبی داریم همه همکارانم در این کادر در جنبه های مختلف در کار خودشان واقعاً متخصصان خوبی هستند، در کل یک جمع صمیمی، با آرامش و خیلی خوبی داریم.
طرفداری؛ برنامه شما برای سایپا چگونه است، آیا اهداف بلند مدت دارید یا تنها به فصل پیش رو فکر می کنید؟
ما در سایپا یک برنامه بلند مدت سه ساله را دنبال می کنیم.
طرفداری؛ هدف نهایی شما در این سه سال چیست، آیا رسیدن به قهرمانی یا کسب سهمه آسیا هدف شماست یا معرفی کردن یک نسل جدید متشکل از بازیکنان جوان و با استعداد مدنظر شماست؟
ما سه هدف اصلی داریم که قبلاً هم من اعلام کرده بودم، اول اینکه به دنبال وارد کردن یک سبک تازه و جدید به بدنه فوتبال کشور هستیم، دوم فعال کردن چرخه تولید استعدادها در باشگاه است و قصد داریم بازیکنان جوان خوبی را به فوتبال معرفی کنیم، و سوم هم پیشرفت در حوزه فرهنگی ورزش و فوتبال است، این سه تا مهمترین مسائلی هستند که ما در سایپا به دنبال آن هستیم.
طرفداری؛ این بحث فرهنگی را یک مقدار بیشتر توضیح بدهید، با توجه به شرایط بسیار نامطلوب اخلاقی حال حاضر در فوتبال کشور، فکر می کنید چه کاری از دست شما بر می آید که برای فوتبال انجام بدهید؟ آیا اصلاً اصلاح مشکلات اخلاقی موجود در فوتبال امکان پذیر هست؟
ببینید ما کاری که از دستمان بر می آید این است که اول از خودمان شروع کنیم، از تیممان شروع کنیم و یک سری بنیادهای فرهنگی را از اینجا شروع کنیم، البته سایپا از گذشته این شرایط را داشته، من قبلاً هم در اینجا کار کرده ام و می دانم، از نظر رفتار از نظر واکنشهای اجتماعی و این قبیل مسائل سایپا همیشه خوب بوده است، ولی ما می خواهیم اینها را در تیم و بین بازیکنان نهادینه کنیم، در حوزه های مختلف، چه رفتاری چه گفتاری و یا در نوع مصاحبه کردن ها، ما می توانیم شروع به اصلاح کردن خودمان کنیم، از لحاظ رفتارهای درون و یا بیرون زمین، یا از لحاظ صحبت کردن در قبل و یا بعد از بازی.
طرفداری؛ فکر می کنید تنها یک باشگاه سایپا می تواند در ایجاد تحول فرهنگی و اخلاقی فوتبال تاثیرگذار باشد؟
شاید اگر یک تیم بزرگتر از سایپا باشد تاثیرگذاری این کار بیشتر باشد، قطعاً همینطور خواهد بود، ولی به هر حال ما هم سعی می کنیم به سهم خودمان، حتی اگر ناچیز هم باشد، تاثیرگذار باشیم در این قضیه.
طرفداری؛ شما فکر می کنید دلیل به وجود آمدن این مشکلات بزرگ اخلاقی در فوتبال ما چیست؟ با توجه به موفقیت دیگر رشته ها و از طرفی ناکامی ها و بی اخلاقی ها در فوتبال، از منظر عمومی جایگاه فوتبال در حال تنزل است که متاسفانه خود افراد درون فوتبال نیز مقصر چنین پیش آمدی هستند، شما فکر می کنید چه مسائلی باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شده است؟
ببینید اولاً اینکه این موضوع صرفاً در ورزش و فوتبال نیست، موضوعات فرهنگی در کل جامعه ما به مرحله نگران کننده رسیده است، ورزش هم یک بخشی از همین جامعه است، حالا یک عده ای هم هستند که تقریباً از سه سال پیش شروع به فعالیت کرده اند که فوتبال را در کشور از رونق بی اندازند، در کنار این فعالیتها چیزی که به وجود آمده باعث شده تا اهالی فوتبال عصبی شوند، طوری که ناخواسته خودشان هم دارند به این جریان ضد فوتبال دامن می زنند، و این در حال آسیب زدن به فوتبال است، من خودم صدای نفسهای به شمارش افتاده را در فوتبال می شنوم، این واقعاً نگران کننده است و یا بهتر بگم که هشدار دهنده است، باید یک سری افراد که می توانند تاثیرگذار باشند به کمک فوتبال بیایند.
طرفداری؛ فکر می کنید چه کسانی می توانند به برون فوتبال از این شرایط کمک کنند؟
کسانی که فرهنگی هستند و در سطح کلان مدیریت می کنند، چون هیچ وقت شما اثرا فوتبال در مسائل اجتماعی ما را نمی توانید نادیده بگیرید، بنابراین هرچقدر فوتبال را بیشتر بزنید، این اثرات اجتماعی اش وخیم تر خواهد شد، اگر فوتبال را بسازیم اثرات آن هم مثبت تر خواهد بود، ما باید این دیدگاه ها را ترمیم بکنیم، مخصوصاً در حوزه مدیریت، متاسفانه در چند سال اخیر مخصوصاً در ده پانزده سال اخیر تا به حال، مدیران همه صرفاً یک دیدگاه نتیجه گرا داشته اند که آن باعث شکل گیری تمام این اتفاقات شده است، ما باید صاحب یک نگاه سازنده بشویم، البته قوانین ما هم متاسفانه خودش یک عامل بزرگ در این مورد بوده که اصلاً نتوانسته به فوتبال کمک کند.
طرفداری؛ قوانینی که فدراسیون و یا سازمان لیگ وضع کرده اند منظور شماست یا به طور کلی قوانین کشوری؟
کلاً قوانینی که در کنار فوتبال است، ببینید شما وقتی تمام راه های درآمد زایی را از لحاظ قانونی به روی فوتبال می بندید، خوب این فوتبال حالا باید بگردد و برای همین نیاز به بودجه دارد، بخاطر همین فوتبال نیازمند جاهای می شود که می گوید خیلی خوب ما پول را می دهیم، ولی سیطره و مدیریت آن با خودمان است، در نتیجه کار از دست اهالی فوتبال خارج می شود، همین کار را خراب می کند، یا به عنوان مثال شما می گویید در فوتبال باید سازندگی باشد، ولی عملاً قوانینی دارید که راه سازندگی را می بندد، مانند قانون سربازی که اجازه بهره برداری از استعدادها را در فوتبال نمی دهد، از همین رو متاسفانه می بینیم که نه تنها قوانین اصلاً به رشد فوتبال کمک نکرده است، بلکه موجب صدمه دیدن آن نیز شده اند.
برای خواندن بخش دوم این مصاحبه (اینجا) کلیک کنید.