منچستریونایتد پس از گذراندن پیش فصلی فوق العاده در آمریکا که با پیروزی در برابر غول هایی چون رئال مادرید، لیورپول و رم به اتمام رسید، برای شروع عصری جدید پا به رقابت های لیگ برتر گذاشت، جایی که لوییس فن خال به شدت غافلگیر شد و تا این زمان، منچستریونایتد از سه بازی خود در لیگ برتر تنها 2 امتیاز را به دست آورده است و هنوز موفق به کسب پیروزی نشده است. همچنین این تیم در نتیجه ای تعجب برانگیز، با چهار گل از تیم دسته سومیِ میلتون دانس شکست خورد تا از رقابت های جام اتحادیه نیز کنار برود.
شیاطین سرخ اما فصل گذشته خود را نیز خوب سپری نکردند و پس از جدایی سرالکس فرگوسن از این تیم، با هدایت دیوید مویس در جایگاه هفتم قرار گرفتند و حتی موفق نشدند سهمیه حضور در لیگ قهرمانان اروپای فصل 2014/15 را نیز به دست آورند. به هرحال در ادامه نگاهی داریم به منچستریونایتد فصل جاری و قصد داریم عملکرد این تیم در فصل نقل و انتقالات و دورنمای کلی این تیم را مورد بررسی قرار دهیم.
کادر فنی
کادر فنی منچستریونایتد امسال به طور کلی تغییر یافت و تنها رایان گیگز جایگاه خود در نیمکت منچستریونایتد را حفظ کرد. شیاطین سرخ فصل گذشته را نیز با تحولی در کادر فنی آغاز کردند که البته اصلی ترین عامل ناکامی آن ها همین تغییر در کادر فنی بود. دیوید مویس که ظاهراً به دستیاران فرگی اعتقادی نداشت، فیل نویل و استیو رواند را از اورتون به همراه خود به تئاتر رویاها آورد و این تئاتر را تنها به محل نمایش کابوس تبدیل کرد.
به طور کلی اما امسال لوییس فن خال کار خود را با آلبرت استایفنبرگ، گری هوک به عنوان مربی دروازه بانان و رایان گیگز آغاز کرده است. حضور استایفنبرگ ,و هوک هلندی قطعاً بر عملکرد فن خان تاثیر مثبتی خواهد گذاشت و این موضوع قابل کتمان نیست اما موضوع اصلی این است که این پیشرفت و تاثیر مثبت در چه زمانی نمایان خواهد شد؟
اما آخرین نکته قابل ذکر در مورد فن خال پیشینه روشن او است که علیرغم عملکردی نه چندان مناسب در منچستریونایتد این امید را به هواداران این تیم می دهد که او، آینده این تیم را تضمین خواهد کرد. فن خال در سه تیم باشگاهی بزرگ خود، یعنی بایرن مونیخ، بارسلونا و آیاکس یک جام اروپایی را به ارمغان آورده است و یا حداقل تیم را به فینال رقابت های اروپایی رسانده است. همچنین تیم هایی که تحت نظارت فن خال بوده اند، آینده بسیار روشنی را برای خود دیده اند. نمود این آینده روشن در تیم های بارسلونا و بایرن مونیخ کاملاً قابل مشاهده است. بارسلونای لوییس فن خال پس از سه سال بی جامی در لالیگا این تیم را به دو قهرمانی در این لیگ برساند، همچنین پس از رفتن فن خال این تیم برای 5 فصل متوالی در لالیگا قهرمان نشد. در بایرن مونیخ نیز، تیمی که حتی در فصل 2006/07 سهمیه حضور در رقابت های لیگ قهرمانان را به دست نیاورده بودند، در فصل 2009/10 به فینال این رقابت ها رسیدند و در این بین سه جام نیز برای کوسه های سرخ به ارمغان آورده شد.
فصل نقل و انتقالات
قطعا پر سر و صدا ترین فصل نقل و انتقالات منچستریونایتد در پنجره این فصل رقم خورد، جایی که یونایتدی ها حتی رکورد نقل و انتقالات بریتانیا را نیز شکستند و آنخل دی ماریا را با مبلغ حدودی 60 میلیون پوند به خدمت گرفتند. به غیر آنخل، لوک شاو از ساوتهمپتون، دالی بلیند از آیاکس، مارکوس روخو از اسپورتینگ، آندر هررا از اتلتیک بیلبائو و میلیکوویچ از وویدووینا به لیست شیاطین سرخ اضافه شدند. همچنین رادامل فالکائو به صورت قرضی از موناکو به منچستریونایتد پیوست و درصورت پیشرفتن شرایط به شکل درست، به احتمال زیاد این بازیکن در پایان فصل به صورت دائمی به منچستریونایتد خواهد پیوست.
اما لیست خروجی ها یونایتد نیز بلندبالا بود، جایی که دنی ولبک و شینجی کاگاوا در صدر آن یونایتد را ترک کردند. البته لیست خروجی های یونایتد بخشی دراماتیک نیز داشت، جایی که زوج دفاعی یونایتد یعنی ریو فردیناند و نمانیا ویدیچ به صورت بازیکن آزاد از یونایتد جدا شده و به ترتیب به کویینز پارک رنجرز و اینترمیلان پیوستند. پت اورا نیز با مبلغ 2.4 میلیون پوند راهی قهرمان حال حاضر سری آ شد تا انقلابی در خط دفاعی یونایتد شکل گیرد. از دیگر خروجی های یوناید فدریکو ماکید و آلکس بوتنر بودند که قطعاً در صورت حضور در یونایتد آینده روشنی را پیش روی خود نمی دیدند. تام لاورنس جوان نیز با انتقالی هوشمندانه به لسترسیتی پیوست، انتقال وی از این نظر هوشمندانه بود که او در صورت ترک لستر، اول از همه و در صورت خواست یونایتد باید به این تیم بپیوندند و در صورت ستاره شدن این بازیکن (مانند پوگبا) شیاطین سرخ احتمالا دیگر حسرت او را نخواهند خورد.
یونایتد اما چوب حراج به صورت قرضی را نیز به برخی از بازیکنان خود زد و نشان داد که در این فصل فقط به دنبال نتیجه گیری است. در این بین چیچاریتو به صورت قرضی به رئال مادرید پیوست، نانی با قراردادی عجیب در پی آمدن مارکوس روخو به یونایتد به صورت قرضی به اسپورتینگ پیوست (عجیب از این نظر که یونایتد باید حقوق این بازیکن را نیز پرداخت کند!)، ویلفرد زاها به پالاس بازگشت و جوانان با استعدادی چون هنریکوئز و پاول نیز به ترتیب به دیناموزاگرب و لسترسیتی پیوستند. یکی از آخرین بازیکن منتقل شده از یونایتد نیز گیریمو وارلا بود که به تیم دوم رئال مادرید (رئال مادرید کاستیا) پیوست.
خرید و فروش های یونایتد نه تنها برای هواداران این تیم، بلکه برای همه هواداران فوتبال جذاب است، اما اگر بخواهیم موشکافانه این خریدها را بررسی کنیم، به نقاط تاریکی نیز می رسیم. بحث اول نت اسپندینگ یا تراز مالی باشگاه است؛ در کل کل های فوتبال همیشه از باشگاه هایی چون چلسی، رئال مادرید و ... به عنوان نابودگران فوتبال از نظر خرج و مخارج نامبرده می شود اما این درحالی است که رئال مادرید علیرغم انجام چند از خرید سنگین که به جا به جا شدن رکورد نقل و انتقالات منجر شده است، بسیار خوب منابع مالی خود را مدیریت کرده است و با فروش بازیکنانی مانند آنخل دی ماریا، مسوت اوزیل و ... به خوبی کاری را انجام داده است تا در تراز مالی ضرری نکند؛ در مثالی دیگر چلسی هرچند امسال ستاره هایی مانند کوستا یا فابرگاس را با قیمت هایی بالا به خدمت گرفت، اما در عوض بازیکنانی مانند لوییز و لوکاکو را به قیمت هایی فروخت که حتی یکی مبتدی ترین افراد در زمینه فوتبال نیز بر تیزهوشی چلسی در فصل نقل و انتقالات صحه می گذارند. مسائل فیرپلی مالی و از این دست موارد حداقل تا پنج سال آینده با توجه به قراردادهای سنگین یونایتد با کمپانی ها تولید پوشاک گریبان گیر این باشگاه نخواهد بود؛ همچنین محبوبیت یونایتد در جهان و مخصوصا در آسیای شرقی باعث شده است تا لباس های این تیم به سرعت به فروش برود و در کل یونایتد از نظر مالی نباید نگران چیزی باشد؛ اما انتقادی که وارد است نحوه چرخه مالی این باشگاه و نحوه خریدهای این باشگاه است که جای نقدی مبسوط را دارد.
مورد دوم بحث اما خرید وفروش های یونایتد است؛ فالکائو، دی ماریا، فن پرسی، رونی و ماتا قطعاً زهر دار ترین خط حمله لیگ برتر هستند، اما آیا یونایتد در دفاع نیز به همین اندازه قدرتمند است؟ آیا بهتر نبود رهبری مانند ویدیچ برای یک فصل دیگر حفظ شود؟ همچنین با توجه به سیستم بازی لوییس فن خال ممکن است یکی از بازیکن های نامبرده قربانی شوند که البته با توجه به استفاده از سیستم چرخشی این موضوع قابل پیشگیری است. اما موضوع خط دفاع نکته ای است که به احتمال زیاد برای یونایتد مشکل ساز خواهد شد؛ مارکوس روخو، لوک شاو، دالی بلیند در کنار کریس اسمالینگ و جانی اوانز از مهره های اصلی خط دفاع یونایتد هستند و به نظر نمی رسد این بازیکنان بتوانند چندان مستحکم در خط دفاع ظاهر شوند و ممکن است مشکلی که برای لیورپول در فصل گذشته رخ داد (زدن بیش از 100 گل و البته دریافت بیش از 50 گل) در این فصل برای یونایتد نیز اتفاق بیفتد.
مورد سوم و آخر اما خروج چند بازیکن به صورت قرضی است. فدریکو ماکیدا این فصل از یونایتد جدا شد و این درحالی بود که از او به عنوان آینده یونایتد نام برده می شد؛ بازیکنی که در 17 سالگی قهرمانی هجدهم یونایتد را تضمین کرد اما خیلی زود خاموش شد و با حضور قرضی در باشگاه های مختلف، شانسی برای حضور در ترکیب اصلی پیدا نکرد. این اتفاق هم اکنون در حال رخ دادن برای جوانانی مانند نیک پاول و ویلفرد زاها است، بازیکنانی که از زمان حضور خود در یونایتد بیش از 500 دقیقه به میدان نرفته اند و به صورت قرضی در باشگاه های مختلف توپ زده ند و آینده ای نامعلوم دارند؛ البته در این بین چند انتقال قرضی یونایتد مانند جدا کردن تام کلورلی از تیم یکی از انتقال های خوب یونایتد بود.
پیش بینی فصل
اگر کارشناس خبره اسکای اسپرت و یا حتی مربی یک تیم لیگ برتری در انگلستان باشید، باز هم پیش بینی جایگاه تیم ها در پایان فصل برای شما کاری سخت خواهد بود. اما انتظاری که از یونایتد می رود حضور در لیگ قهرمانان فصل آینده است که البته به سادگی محقق نمی شود؛ در حالی که پیش بینی می شد به غیر از لیورپول، سیتی، آرسنال و چلسی، اورتون مارتینز در جمع مدعیان کسب سهمیه باشد، اما ظاهرا این تاتنهام پوچتینو است که خود را برای حضور در لیگ قهرمانان فصل آینده آماده می کند. یونایتد هم اکنون بدون برد در جایگاه 14 ام لیگ برتر قرار دارد. اما فراموش نکنید که منچستریونایتد در فصل 2007/08 نیز در سه بازی اول خود تنها دو امتیاز را به دست آورد و پس از شکست 1-0 در برابر سیتی در هفته سوم در جایگاه هفدهم جدول قرار گرفت؛ اما در نهایت این شیاطین سرخ بودند که در همان فصل علاوه بر کسب قهرمانی در لیگ برتر با 87 امتیاز، در لیگ قهرمانان اروپا نیز قهرمان شدند.
در این فصل نیز با توجه به خریدهای جدید و عدم وجود دغدغه هایی چون لیگ قهرمانان اروپا و ... جایگاهی در میان چهار تیم برتر را می توان برای منچستریونایتد متصور شد، با ذکر این نکته که هیچ چیز در لیگ برتر انگلستان قابل پیش بینی نیست!
ویدیو اختصاصی
در این قسمت می توانید ویدیوی اختصاصی طرفداری در مورد فصل نقل و انتقالات منچستریونایتد را تماشا کنید.
دانلود ویدیو