دگرگونى بزرگى در بارسلونا در حال شكل گيرى است، سرمربى جديدى هدايت تيم را به عهده گرفته است و بازيكنان جديدى نيز جذب شده اند، حتى به نظر مى رسد سيستم 3-3-4 نيز كه مدت ها باشگاه به آن وفادار مانده بوده است نيز به دليل اين دگرگونى دچار تغييراتى شود.
بارسا در سال هاى گذشته در اكثر مواقع به سيستم 3-3-4 خود پايبند بودهاست و تنها در زمان حضور پپ گوارديولا به عنوان سرمربى، سيستم هاى ديگرى نيز از سوى اين سرمربى اسپانيايى آزمايش مى شده است، سيستم مورد علاقه گوارديولا كه هم اكنون نيز در بايرن مونيخ اجرا مى شود،3-4-3 مى باشد و ترجيح گوارديولا بيشتر در استفاده از اين سيستم بوده است. در فينال جام باشگاه هاى جهان و در بازى مقابل سانتوس اما پپ گوارديولا با تركيب و سيستم خود همه كارشناسان دنياى فوتبال را به شگفتى وا داشت،چون بارسا در آن بازى از سيستم عجيب 0-7-3 بهره برد،البته سيستم 4-3-3 نيز در زمان حضور گوارديولا در بارسلونا ديده شده است.
بعد از جدايى گوارديولا از بارسا، اين تيم براى حريفان قابل پيش بينى تر شده است، در فصل گذشته انتقادات زيادى از تاتا مارتينوسرمربى آرژانتينى اين تيم به خاطر تاكتيك تيم و عدم كسب عنوانى مطرح بوده است و به همين دليل لوئيزانريكه مى خواهد به نوعى انقلابى در نيوكمپ به وجود آورد. دوباره سيستم هاى زيادى در بارسا جارى خواهد شد كه بى ترديد سيستم 2-3-2-3 مورد نظر انريكه از همه جذاب تر،هيجان انگيزتر و غيرقابل پيش بينى تر خواهد بود.
لوئيز انريكه هنوز در خصوص دروازه بان اصلى تيم تصميمى نگرفته است و احتمالا مارك آندره تراستگن و كلوديو براوو براى قرار گرفتن در تركيب اصلى رقابت سختى با هم خواهند داشت. البته تراستگن در حال حاضر دچار مصدوميتى جزئى مى باشد و در ابتداى فصل به احتمال زياد كلوديو براووى شيليايى در تركيب اصلى قرار خواهد گرفت. با اين حال هر دو سنگربان از كيفيت بالايى حتى در بازى خوانى و شروع مجدد بازى برخوردار هستند كه مشخصه اى بسيار مهم براى لوئيز انريكه به حساب مى آيد، چون به او اجازه مى دهد كه تيمش رابا خط دفاعى رو به جلوتربه مصاف حريفان بفرستد.
در خط دفاعى اما ژرمى ماتئو در كنار جرارد پيكه انتخاب اول سرمربى تيم خواهد بود و ژوردى آلبا، مارك بارتر و توماس فرمالن مصدوم نيز از گزينه هاى ديگر تكميل اين زنجيره سه نفره دفاعى خواهند بود، در اين ميان به نظر دنى آلوز جايگاهى در برنامه هاى آتى لوئيز انريكه نخواهد داشت و اين مدافع برزيلى در صورت دريافت يك پيشنهاد چشمگير حتى مى تواند در مهلت باقى مانده به باشگاه ديگرى نقل مكان نمايد.
خاوير ماسكرانو نيز مى تواند در خط دفاعى مورد استفاده قرارگيرد اما به دليل نمايش خيره كننده او در جام جهانى 2014 در پست هافبك دفاعى آلبى سلسته، لوئيز انريكه نيز ترجيح مى دهد از او در اين پست بهره گيرد تا او در شرايط خاص براى افزايش امنيت خط دفاعى به آن اضافه گردد. چنين نقشى براى سرخيو بوسكتس نيز قابل تصور است، با اين تفاوت كه او در مقايسه با ماسكرانو خلاق تر است. ايوان راكيتيچ نيز از ديگر گرينه هاى قرار گرفتن در چنين پستى است كه البته مى تواند در بازى سازى نسبت به دو رقيب ديگر خود، تاثيرگذارى بيشترى داشته باشد.
در جلوى زوج هافبك دفاعى، يك زنجيره سه نفره تهاجمى حضور خواهد داشت كه از دو بازيكن كنارى خلاق بهره مى برد، در كناره سمت چپ حضور نيمار قطعى به نظر مى رسد و براى سمت راست نيز پدرو پيش بينى مى شود، البته لوئيز انريكه ترجيح مى دهد كه از خوان كوادرادو در اين پست استفاده نمايد، اما هنوز سران بارسا موفق به جذب اين ملى پوش كلمبيايى از فيورنتيناى ايتاليا نشده اند. البته به نظر مى رسد كه علاقه به جذب اين بازيكن در روزهاى گذشته كمى فروكش كرده باشد، اما اين موضوع هنوز در برنامه هاى سران بارسا وجود خواهد داشت. ژاوى، اينيستا و راكيتيچ از گزينه هاى لوئيز انريكه براى بازى در حلقه وسطى اين زنجيره تهاجمى سه نفره مى باشند كه البته ليونل مسى نيز در صورت صلاح ديد انريكه قابليت بازى در چنين پستى را بى ترديد خواهد داشت.
لوئيز سوارز تا ماه نوامبر سال جارى به دليل جنجال در جام جهانى از حضور در بازى هاى رسمى بارسا محروم مى باشد، با اين وجود لوئيز انريكه در تلاش است تا از نقاط قدرت تمامى فوق ستاره هاى تيمش به خوبى در يك سيستم پوپا استفاده نمايد تا بتواند بيشترين تاثير مثبت را از آنها بگيرد. البته مى بايست به صورت هم زمان راهكارهايى براى ضمانت به هم نخوردن تعادل درون تيمى و مستحكم ماندن خط دفاعى نيز در نظر گرفته شود.
لوئيز انريكه بازى با سيستم 3-3-4 را نيز مى پسندد و او بى ترديد از تركيب سيستم هاى مختلف هراسى نخواهد داشت، سيستم 2-3-2-3 بسيار شبيه به سيستم 2-5-3 مى باشد و تنها يكى از انتخاب هايى است كه لوئيز انريكه در سر دارد، به هر حال مهم تر از سيستم بازى تيمى طبيعتا نوع بازى بازيكنان، تطبيق پذيرى آنها با سيستم و همچنين انعطاف پذيرى آن سيستم است.
استفاده از يك دفاع سه نفره اجازه مى دهد كه بازيكنان كنارى در هنگام مالكيت توپ تاثيرگذارى بيشترى در حمله داشته باشند و وجود ماسكرانو و بوسكتس در جلوى اين خط دفاعى ضريب امنيت آن را افزايش خواهد داد. وجود يك خط ميانى پنج نفره با احتساب دو هافبك دفاعى، اقتدار بارسا در خط ميانى و همچنين خط دفاعى را افزايش خواهد داد و مشكلات بارساى فصل گذشته در زمينه ضعف ساختار دفاعى را تا حدود زيادى برطرف خواهد نمود.
ليونل مسى در جلو، فضاهاى بيشترى پيدا خواهد نمود و مى تواندبه عنوان يكى از دو مهاجم تيم براى بازى سازى حتى به يك خط عقب تر نيز مراجعه نمايد و در اطراف محوطه جريمه حريف نيز خطر آفرين باشد. نيمار و ساير بازيكنان نيز مى توانند از چنين وضعيتى بهره بردارى نمايند و شانسى براى گل زنى داشته باشند.
لوئيزانريكه به عنوان مدافع، هافبك و مهاجم در بارسا بازى كرده است، او مى خواهد از همه تجربياتى كه كسب نموده به خوبى استفاده نمايد و بهترين سيستم و چيدمان را براى آبى انارى ها به ارمغان آورد، بى ترديد در بارساى فصل بعد شاهد توتال فوتبال هيجان انگيزى خواهيم بود.