به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاهرخ شهنازی در نشست خبری در خصوص آخرین وضعیت رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی اینچئون اظهار کرد: "جلسات متعددی با بدنه رشتههای اعزامی و مسئولان فدراسیونها انجام دادیم و همچنین در اردوهای تیمهای اعزامی نیز حضور یافتیم. خوشبختانه این اقدام را مسئولان وزارت ورزش نیز در دستور کار خود نیز داشتند. در آخرین جلسهای که با مسئولان وزارت ورزش داشتیم مقرر شد رشتههای کشتی آزاد و فرنگی و وزنهبرداری، والیبال سالنی، تکواندو در بخش زنان و مردان، کاراته در بخش زنان و مردان، ووشو، بسکتبال، فوتبال امید، هندبال و کبدی در بخش زنان و مردان به طور کامل و با تمام ظرفیت خود در بازیهای آسیایی اینچئون حضور یابند."
دبیر کل کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: "در رشته دو و میدانی هم در بخش زنان و مردان نیز اعزامهایی خواهیم داشت. در پرتاب دیسک، چکش و وزنه، دو 100 متر، 200 متر و 400 متر آقایان، 4 در 400 متر آقایان، 800 و 1500 متر آقایان، پرش طول آقایان، پرش ارتفاع آقایان، دوگانه آقایان، 100، 200، 400 بانوان، پرتاب وزنه بانوان، هفت گانه بانوان، پرش با نیزه آقایان، سه گام آقایان و چهار در 100 متر آقایان رشتههایی هستند که نسبت به اعزام آنها اقدام خواهیم کرد."
وی در خصوص رشتههای ورزشی مربوط به فدراسیون تیروکمان نیز گفت: "در تیروکمان زنان و مردان، ریکرو احتمال اعزام وجود دارد. همچنین در کامپوند نیز برای آقایان و بانوان قطعاً اعزام خواهیم داشت. در رشتههای دیگری مانند بوکس نیز مجموعاً 6 نفر را به احتمال زیاد به اینچئون اعزام خواهیم کرد که 2 نفر در سبکوزن و 4 نفر در سنگینوزن شرکت خواهند کرد."
وی با بیان اینکه در جودو نیز به احتمال فراوان یک تیم پنج نفره را به اینچئون اعزام خواهیم کرد گفت: "فدراسیون جودو در وزنهای 81 و 100 کیلوگرم در حال بررسی نفرات اعزامی است. همچنین در آبهای آرام آقایان در 1000 متر یک نفره کایاک و یک نفر در کانوی 200 متر اعزام خواهیم کرد. همچنین در کایاک چهار نفره 1000 متر بانوان و 200 متر کایاک یک نفره بانوان نیز حتماً اعزام خواهیم داشت."
در 200 متر کایاک دونفره آقایان، 1000 متر کایاک چهار نفره، 200 متر کایاک یک نفره، 500 متر کایاک یک نفره و دونفره بانوان و 1000 متر کانویینگ دونفره در حال بررسی هستیم تا احتمالاً اعزامهایی را داشته باشیم.
در رویینگ آقایان نیز اعزام یک نفر نهایی شده و در بخش بانوان هم در تیمی چهار نفره و هشت نفره حتماً اعزام خواهیم داشت. در هشت نفره آقایان هم در حال بررسی هستیم تا اگر بتوانیم آنها را نیز اعزام کنیم که البته هنوز قطعی نشده است.
در بخش اسلالوم کایاک یک نفره و کانوئینگ یک نفره آقایان به طور حتم اعزام خواهیم داشت و در بخش بانوان نیز در حال بررسی این موضوع هستیم کما اینکه این تیم در حال حاضر در اردوی کره به سر میبرد و قرار است پس از بررسی رکورد آنها در این باره تصمیمگیری کنیم.
همچنین در رشته بادبانی هم در بخش آقایان یک نفر به طور قطع اعزام خواهد شد.
شهنازی در خصوص رشتههای ورزشی اعزامی که زیر نظر فدراسیون دوچرخهسواری قرار دارند خاطرنشان کرد: "اعزام تیم دوچرخهسواری جاده، تایم تریل سرعت و استقامت خانمها و آقایان نیز نهایی شده است و در مورد رشتههای نیمهاستقامت و کوهستان در بانوان نیز در حال بررسی هستیم. در تیراندازی زنان و مردان در بخش تپانچه، تفنگ و اهداف پروازی نیز اعزام نهایی شده است."
دبیر کل کمیته ملی المپیک با بیان اینکه در رشته شمشیربازی اعزام در رشتههای اپه و سابر قطعی شده است گفت: "البته در رشته فلوره اعزامی به بازیهای آسیایی نخواهیم داشت."
وی در ادامه به کمبود بودجه کمیته ملی المپیک برای اعزام ورزشکاران به بازیهای آسیایی اشاره کرد و افزود: "تاکنون 95 درصد از بودجه متفرقه در اختیار کمیته ملی المپیک قرار گرفته است اما در بحث بودجه جاری متأسفانه دریافت مناسبی نداشتیم و در مجموع 50 درصد بودجهمان وصول شده است. البته این به این معنا نیست که دولت نخواسته است که با ما در این خصوص همکاری کند بلکه همکاری آنها با کمال محبت مخصوصاً درباره بودجه متفرقه انجام شده است. همچنین با وزارت ورزش و جوانان نیز تفاهم کردیم که به نحوی فدراسیونها را حمایت کنیم که در هیچ برههای از زمان تا شروع بازیهای آسیایی بدون پول نمانند و به صورت هماهنگ با یکدیگر بودجههایمان را به فدراسیونها پرداخت میکنیم. از دکتر نوبخت و همکارانشان به خاطر اینکه بودجه را به موقع به دست ما رساندند کمال تشکر را دارم و اگر این کار انجام نمیشد گرفتاریهای زیادی برای ما ایجاد میشد. اگر بتوانیم در فرصت باقیمانده بودجه مورد نیازمان را بگیریم با قاطعیت در خصوص اعزام رشتههای دیگر صحبت خواهیم کرد."
شهنازی با اشاره به اینکه از فدراسیونها خواستیم بودجه مربوط به بازیهای آسیایی را صرف پرداخت بدهیهای سنواتی خود نکنند، گفت: "در خصوص بدهیهای سنواتی نیز جلسهای برگزار خواهیم کرد تا در این باره تصمیمگیری کنیم. هر چند که با بودجهای که وزارت ورزش در اختیار فدراسیونها گذاشته است مقداری از این بدهیها پرداخت شده است."
وی با تأکید بر توجه ویژه کمیته ملی المپیک به اعزام رشتههای پایه مانند ژیمناستیک و شنا اظهار کرد: "مطمئناً در رشتههای ورزشی مانند شنا، تنیس روی میز، بدمینتوت، اسکواش، ژیمناستیک، سپکتاکرا و والیبال ساحلی در حال بررسی هستیم تا در حداقل تعداد بتوانیم اعزام داشته باشیم. همچنین رشتههای راکتی را نیز در صورتی که بودجه خوبی بتوانیم بگیریم به اینچئون اعزام خواهیم کرد و در آیندهای نزدیک با توجه به اینکه تا 24 مردادماه میبایست لیست اعزامی را به طور قطعی اعلام کنیم در خصوص اعزام این رشتهها اعلام نظر خواهیم کرد. حتی اقدامات خود را برای اعزام انجام دادهایم و مدارک کامل ورزشکاران این رشتهها را از فدراسیونهایشان گرفتهایم اما اعزام قطعی آنها در آینده روشن خواهد شد."
دبیر کل کمیته ملی المپیک در پاسخ به سؤال درباره اعزام رشته واترپولو به بازیهای آسیایی با توجه به قهرمانی این تیم در کاپ آسیا گفت: "درباره اعزام واترپولو نیز در حال بررسیهای فنی هستیم. واترپولو یک رشته باسابقه در ایران محسوب میشود و فعالیتهای خوبی هم در آن انجام شده اما اعزام آنها بستگی به حل مشکلات مالی دارد."
وی در خصوص این اظهار نظر برخی رؤسای فدراسیونها مبنی بر اینکه در صورتی که کمیته ملی المپیک با اعزام تیمهایشان به بازیهای آسیایی اینچئون موافقت کنند آنها خود هزینه این اعزام را خواهند داد، گفت: "به شرطی که حضور آنها سبب نشود شأن آن رشته پایین بیاید و بر روحیهی کاروان اعزامی تأثیر بدی بگذارد با این موضوع موافقت میکنیم. باید حضور آنها به نحوی باشد که موجب نشود تیمهای ایران پشت سر هم از رقابتها کنار بروند که این موضوع باعث بار روانی مخربی بر کاروان ورزشی ایران خواهد شد. ما نمیخواهیم برخی رشتهها در اینچئون حضور داشته باشند که زنگ تفریح کشورهای دیگر شود."
شهنازی درباره درخواست تیمهای پینگپنگ و سپکتاکرا برای حضور حتمی در بازیهای آسیایی اینچئون نیز خاطرنشان کرد: "در مورد اعزام سپکتاکرا در حال بررسی هستیم کما اینکه رئیس فدراسیون هم به طور قطع اعلام نکرده که این رشته حتماً باید به بازیهای آسیایی اعزام شود. در تنیس روی میز نیز روی افرادی مانند ندا شهسواری و نوشاد عالمیان به خاطر تجربه بالایی که دارند و در مسابقات مختلف جهانی و آسیایی به میدان رفتهاند نظر مثبتی داریم و میخواهیم آنها را به اینچئون اعزام کنیم. حتی ممکن است آنها نتوانند نتیجه هم بگیرند اما این افراد همیشه نفر اول رنکینگ تیم ملی بودهاند به عنوان مثال فردی که در رشته بادبانی سالها با هزینه شخصی خودش را به جایی رسانده را نمیتوانیم به سادگی از حضور او در بازیهای آسیایی گذر کنیم و قصد داریم این گونه افراد را در صف اعزام قرار دهیم."
وی در خصوص قول برخی رؤسای فدراسیونها پیش از شروع بازیهای آسیایی مبنی بر کسب مدالهای رنگارنگ نیز خاطرنشان کرد: "خوشبختانه مرکز نظارت بر تیمهای ملی و گروه دیگری که در وزارت ورزش مشغول به فعالیت هستند در خصوص تواناییهای تیمها و نفرات در رشتههای ورزشی مختلف به طور دقیق در حال بررسی هستند که خوشبختانه بررسی ها نشان میدهد که این ارزیابیها در خصوص توانایی مدالآوری ورزشکاران بسیار به هم نزدیک است. مثلاً در بوکس ممکن است یک قهرمان نامی داشته باشیم و بگوییم او قطعاً مدال میآورد اما این کارگروهها وضعیت حال حاضر ورزشکاران و سیر فعالیت آنها را برای اعزام مورد بررسی قرار میدهند."
شهنازی گفت: "اگر ما بخواهیم بگوییم به عنوان مثال ورزشکاری مانند احسان حدادی حتماً در اینچئون مدال طلا میگیرد باعث میشویم فشار روانی زیادی به او وارد شود. حتی اخیراً من وی را در هواپیما ملاقات کردم و به او گفتم وضعیتت چطور است که او نیز در جواب به شوخی گفت آمادگی کاملی دارم در اینچئون مدال برنز بگیرم!"
دبیر کل کمیته ملی المپیک در پاسخ به سؤال ایسنا در خصوص روند رو به رشد ارتکاب به دوپینگ در میان ورزشکاران ایرانی و اینکه آیا کمیته ملی المپیک نگرانی از این بابت برای بازیهای آسیایی ندارد؟ خاطرنشان کرد: "در این مورد ورزشکار و مربی باید آگاهی لازم را داشته باشند. البته متأسفانه همواره سودجویانی نیز در این قضیه دخیل هستند. ما چند روز پیش سمیناری را در این رابطه توسط فدراسیون پزشکی برگزار کردیم و در آینده نزدیک نیز سمینار دیگری را در این خصوص برگزار میکنیم. در موضوع دوپینگ هم نادو و هم فدراسیون پزشکی ورزشی به شدت در حال مراقبت و نظارت هستند و با توجه به اتفاقاتی که تاکنون رخ داده فدراسیونها نیز میبایست احساس خطر کنند چرا که این موضوع بسیار خطرناک است. حتی در مورد دوپینگ چهار نوجوان وزنهبردار نیز مربی آنها به مدت چهار سال از کار محروم شد و سرمربی تیم ملی نیز توبیخ شد و در مجارستان رئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری در خصوص این رویداد از دوپینگ نه به عنوان یک اتفاق بلکه به عنوان جنایت نام برد."
وی افزود: "قطعاً ما نگران وضعیت دوپینگ در ورزش ایران هستیم و این حوادث رخداده حساسیت ما و همکارانمان را در نادو و فدراسیون پزشکی ورزشی بیشتر کرده است. ما هم مکرر به فدراسیونها تذکر میدهیم که در خصوص دوپینگ ورزشکارانشان دقت عمل بیشتری انجام دهند. البته کاری که ما میتوانیم انجام دهیم اینست که در این خصوص اطلاعرسانی مناسبی انجام دهیم. در آینده نیز پیش از اعزام تیمها به بازیهای آسیایی با مسئولان آنها جلسهای خواهیم گذاشت و نکات مورد نظر را به آنها در این خصوص گوشزد خواهیم کرد اما باید بپذیریم که یک ورزشکار نهایتاً باید به درجهای از آگاهی برسد که از انجام دوپینگ خودداری کند کما اینکه که در برخی کشورها که بسیار نیز به ورزش خود حساس هستند وضعیت بسیار بدتری از ایران در خصوص دوپینگ دارند. هرچند ما معتقدیم حتی نباید در مورد دوپینگ یک ورزشکار نیز به آسانی گذشت و وادا هم در این خصوص بسیار حساس است و ورزشکاران برای حضور در بازیهای آسیایی با وسواس زیادی تستهای مربوط به دوپینگ را پشت سر خواهند گذاشت."