آوريل 2004: آلمان در ديداري دوستانه با نتيجه تحقيرآميز 5:1 مغلوب روماني شد، بعد از اين فاجعه، دنياي فوتبال چه تصوري از فوتبال آلمان خواهد داشت؟ فرانتس بكن باوئر با حالت تمسخر در پاسخ به اين پرسش گفت:"هيچ كس چنين نتيجه اي را قبول نمي كند، هر علاقه مند به فوتبالي فكر خواهد كرد كه چنين نتيجه اي حتما اشتباه چاپي بوده است."
ده سال بعد باز هم دنياي فوتبال شاهد چنين اشتباهات چاپي بود، اما اين بار اين نتيجه در يك بازي دوستانه بي اهميت به ثبت نرسيده است، بلكه در ديداري از مرحله نيمه نهايي آلمان موفق به شكست برزيل ميزبان و مدعي اصلي رقابت ها با نتيجه سنگين 7:1 شد، برزيلي كه تا قبل از نيمه نهايي در هر بازي حداكثر يك گل دريافت نموده بود. حال در روز بعد از مسابقه پرسشي كه مطرح كي شود اين است كه مي توان تفسير يا توضيحي براي اين نتيجه داشت؟
حداقل در ابتداي مسابقه برزيل قدرتمندتر از آلمان به نظر مي رسيد، اسكولاري سرمربي برزيل تيم خود را با سيستم 1-3-2-4 روانه ميدان كرده بود و از لحاظ تاكتيكي از تيمش چيزي شبيه به بازي هاي قبلي تقاضا مي نمود. فشار و پرسينگ از زمين حريف، ايجاد موقعيت با استفاده از مدافعين كناري جلو كشيده كه به نوعي ريتم بازي حريف را تحت شعاع قرار مي دادند و بالا بردن ضريب ايمني خط دفاعي با كمك لوئيز گوستاوويي كه در جلوي مدافعين مياني قرار داده شده بود.
برزيل به نحوي بازي را شروع كرد كه انگار مصدوميت نيمار و محروميت تياگو سيلوا اتفاق نيفتاده است، در حالي كه اسكار و دانته هرگز نيمار و سيلوا نبودند. اين دو ستاره برزيلي در واقع تا قبل از مرحله نيمه نهايي با درخشش خود تمامي كمبودها و مشكلات تاكتيكي برزيل را پوشش داده بودند.
در فاز تهاجمي برزيلي ها تك بعدي بودند و در زدن ضربات نهايي بسيار عجول. آنها سعي داشتند با ارسال توپ هاي بلند پشت مدافعين، به دروازه آلمان برسند كه با توجه به مدافعين كناري عقب كشيده آلمان ها و مدافعين مياني هماهنگ تمامي تلاشهاي شاگردان اسكولاري براي رسيدن به گل به شكست انجاميد.
به اين ترتيب برزيلي هاي جلو كشيده اسير ضد حملات هافبك هاي خلاق آلماني مي شدند، تا قبل از اين مرحله تياگو سيلواي باهوش توانسته بود از روي قدرت بالاي بازي خواني خود، به خوبي بيشتر چنين حملاتي را دفع نمايد. اما در اين بازي داويد لوئيز و دانته از هماهنگي لازم در عمق خط دفاعي برخوردار نبودند و با توجه به جلو بازي كردن مدافعين كناري و اشتباه جايگيري لوئيز گوستاوو، هميشه در هنگام حملات بازيكنان آلمان فضاي خوبي برا حركت پيش روي خود مي ديدند.
خيلي سريع مشخص شد كه تاكتيك آلمان در اين بازي نسبت به حريف خود برتري دارد. خديرا به عنوان بازيكن پست شماره 8، انتخاب صحيحي بود تا بتواند از فضاهاي خالي مركز ميدان برزيل استفاده نمايد، شواين اشتايگر، كروس و هوملس پرسينگ حريف را با قدرت پاس كاري بالا و تكنيك خوب خود بي اثر مي گذاشتند و خيلي سريع سامي خديرا را پا به توپ مي كردند تا او بتواند خالق حمله اي ديگر براي آلمان ها باشد. بيشتر مواقع كروس نيز با دوندگي خود بلافاصله به خديرا نزديك مي شد تا بتواند حامي خوبي براي او باشد.
آلمان به اين ترتيب مي توانست خود را خيلي سريع از پرسينگ حريف رها نمايد و بازيكنان تهاجمي خود را صاحب توپ كند. البته آلمان ها در فاز تهاجمي در اوايل بازي با مشكل روبرو بودند و نمي توانستند خطري جدي بر روي دروازه برزيل ايجاد نمايند، به طوري كه اولين گل آنها نيز در دقيقه 11 از روي يك ضربه ايستگاهي به ثمر رسيد.
بعد از دريافت گل، شاگردان اسكولاري به فكر دادن جوابي مناسب و به تساوي كشاندن بازي بودند، اما آنها برنامه خاصي براي اين منظور نداشتند و بسيار احساسي به دروازه آلمان ها حمله ور مي شدند. اما قدرت بالاي آلمان ها در نبردهاي تك به تك به كمك آنها مي آمد و آنها در اين زمان بيشتر به فكر اداره بازي بودند كه اين موضوع باعث پرسينگ شديدتر برزيل و ايجاد فضاهاي خالي زيادي جلوي مدافعين برزيلي مي شد، كه آلمان ها با ضد حملات خود توانستند نتيجه بازي را دقيقه 23 به 2:0 تغيير دهند.
نتيجه 2:0 در حقيقت پايان بازي بود. از اين لحظه به بعد سلسائو زير فشار انتظارات بالاي تماشاگران و دويست ميليون برزيلي از هم فرو پاشيد، در حالي كه بازي آلمان در فاز تهاجمي تازه به هماهنگي مطلوبي رسيده بود.
فوتبال در همين لحظه به پايان رسيد و در ادامه آلمان ظرف مدت كوتاهي با شليك ده ضربه به سمت دروازه حريف موفق به زدن سه گل ديگر در نيمه اول شد. برزيلي ها شكست خورده بودند و تغيير نفرات نيز در نيمه دوم به كمك اسكولاري نيامد، برنارد در سمت سمت چپ بازي بهتري انجام مي داد در حالي كه پائولينيو و راميرز در ميانه ميدان در كارهاي دفاعي امنيت بهتري براي سلسائو ايجاد كرده بودند. در اواسط نيمه دوم گل هاي شورله به منزله تير خلاصي براي برزيل بودند.
شاگردان يوگي لوو در اين بازي نشان دادند كه سرانجام براي فتح يك جام پخته و آماده هستند و عملكردي هوشمندانه و قانع كننده از خود نشان دادند. اما تمامي كساني كه از آلمان تمجيد مي كنند بايد در تفسيرها و قضاوت هاي خود عدالت را در نظر داشته باشند و فراموش نكنند كه تنها فروپاشي برزيل سبب ثبت چنين نتيجه تاريخي شده است. زيرا بعد از نتيجه 2:0 ديسيپلين و تاكتيك تيمي به هيچ وجه در سلسائو وجود نداشت.
اين برد، قاطع ترين پيروزي در مرحله نيمه نهايي تاريخ جام هاي جهاني بود كه در تاريخ فوتبال غير عادي خواهند ماند. در پنجاه سال آينده بي ترديد همگان به اين نتيجه خواهند نگريست و آن را اشتباهي چاپي تلقي خواهند كرد.