شاید بتوان ادعا کرد که سرمربیان در این دوره از رقابت های جام جهانی به خاطر شرایط خاص آب و هوایی برزیل نتوانسته اند آن طور كه بايد بر تيم هاي خود و روند هر بازي تاثیر گذار باشند و هیچ تیمی تا کنون نتوانسته است اقتدار خود را در همه بازی ها، همانند اسپانیا در چهار سال قبل به اثبات برساند. برخی كارشناسان حتی نقش سرمربیان در تیم ها را به استراتژیست های لحظه ای در اين جام جهاني تقلیل می دهند.
چهار تیم برتر جام بیستم برای رسیدن به مرحله نيمه نهايي در مراحل حذفی قبل از آن، در وقت های اضافی، در ضربات پنالتی و یا نهایتا با اختلاف یک گل موفق به از پیش رو دادن حریفان خود شده اند. بازی ها بسیار تنگاتنگ دنبال شده اند و عواملی حاشیه ای و تصميمات داوري شاید بیش از برنامه های سرمربیان در نتیجه بازی ها موثر بوده اند.
لوئیز فن خال و یوگی لوو که پيش اين از مربیان طرفدار فوتبال زیبا به حساب می آمدند، در این رقابت ها تبدیل به مربیانی مصلحت گرا شده اند. آنها با تیم های خود به مرحله نیمه نهایی رسیده اند، چرا که در شناخت طبیعت قهرمانی در این رقابت ها از سایر همکاران اروپایی خود سبقت گرفته اند . حال فن خال و لوو با رقبای آمریکای لاتین خود، اسکولاری و سابه یايي سر و کار خواهند داشت که به نتیجه گرا بودن در فوتبال شهرت یافته اند.
اسکولاری شهرت خود را بیشتر مدیون موفقیت در مرحله حذفی تورنمنت های مختلف است و سابه یا برای موفقیت خود از بین دو فلسفه مطرح فوتبال آرژانتین، تهاجمی مشهور به منتوسیمو (برگرفته از سزار لوئیز منوتی فاتح جام جهانی 1978) و تدافعی مشهور به بیلاردیسمو (برگرفته از کارلوس بیلاردو فاتح جام جهانی 1986)، دومی را برگزید. البته شاید باشگاه سابق سابه یا، استودیانس نیز در این انتخاب بی تاثیر نبوده است، چون این باشگاه در آرژانتین به خانه کاتناچیو البته به سبک آرژانتینی آن معروف است.
برخی از رسانه های آرژانتینی از این که سابه یا بازیچه بازیکنان خود می شود، انتقاداتی شده است، این موضوع بیشتر پس از اولین بازی این تیم در جام بیستم مقابل بوسنی و صحبت های مسی مبنی بر اشتباه بودن چیدمان و سیستم در نظر گرفته شده برای تیم مطرح شد. البته قضاوت در مورد سابه یا که مدت ها به عنوان دستیار دانیل پاسارلا کار کرده است و در سال 2009 به عنوان سرمربی گری استودیانس برگزیده شده است چندان آسان به نظر نمی رسد.
در مرحله نیمه نهایی دوئل او و لوئیز فن خال جذابیت های فراوانی به همراه خواهد داشت. فن خال در دهه نود میلادی بار دیگر فلسفه و مدرسه فوتبال آژاکس را زنده کرد، در بارسلونا عناصر کلیدی موفقیت این باشگاه، در سال های بعد را کشف نمود و در پایان بایرن مونیخ را به سوی دوران درخشانی راهنمایی نمود. بی تردید اين سرمربي نابغه را باید از تاثیرگذارترین چهره های مربی گری فوتبال در دو دهه اخیر دانست.
در حالی که لوئیز فن خال مربی آتی منچستر یونایتد برای بازیکنان خود هم نقش معلم و پدر را داراست و می تواند از آرین روبن مغرور تک رو، بازیکنی در خدمت تیم بسازد، سابه یا به توصیف یکی از روزنامه نگاران آرژانتینی همانند عروسکی خیمه شب بازی در دستان ستارگان آرژانتینی است. اما همین اتهامات شبیه به اتهاماتی که به هلموت شون سرمربی آلمان در سال 1974 نیز وارد می شد، نیستند؟ با این وجود آلمان فاتح آن رقابت ها نشد؟
سابه یا در حقیقت با همان روشی آرژانتین را بعد از 24 سال به مرحله نیمه نهایی رقابت های جام جهانی رسانده است که با کمک آن توانست رقابت های لیبرتادورس را با استودیانس فتح نماید و از خوش اقبالی سابه یا، لیونل مسی سرانجام برای کشورش همانند بارسلونا و حتی بهتر از آن بازی می کند.
در ديگر ديدار مرحله نيمه نهايي اسكولاري ميهن پرست و پر احساس به مصاف يوگي لوو خوش تيپ و با تاكتيك خواهد رفت، اسكولاري 65 ساله، فاتح جام جهاني 2002 و دو جام ليبرتادورس در آخرين ماموريت احتمالي خود، يوگي لووي را پيش روي خود خواهد داشت كه به همين آساني تسليم نمي شود. با اين وجود در زمينه باشگاهي بزرگترين افتخار لوو شكست در فينال جام يوفا با اشتوتگارت در سال 1998 است و در تيم ملي با وجود تمجيدهاي فراوان هنوز به موفقيت خاصي نرسيده است.
در حقيقت يوگي لوو در زمينه باشگاهي در مقايسه با سه رقيب ديگر خود در اين مرحله كارنامه بسيار ضعيف تري دارد، اما تيم ملي آلمان با حضور و مشاركت او در سال هاي اخير به ثبات خوبي دست يافته است، وي موفق شده است در پنج تورنمنت متوالي اخير حداقل تيمش را تا مرحله نيمه نهايي برساند و هميشه در اولين بازي اين تورنمنت ها، تيمي را ارائه نموده كه بسيار قوي تر از تصور رسانه ها و افكار عمومي بوده است كه اين به نوعي نشان گر توانايي تاكتيكي اين سرمربي در شكل دهي تيم دارد.
در ديدار نيمه نهايي يوگي لوو در مقابل كسي قرار خواهد گرفت كه تجربه سپري كردن بازي هاي مهم و حساس زيادي داشته است، اسكولاري احساسي براي انگيزه دادن و به جلو راندن تيم خود، حتي حاضر به ارائه بازي خشن و رعايت نكردن قوانين بازي جوانمردانه نيز مي باشد، در اين راه او حتي با كمك جو حاكم بر استاديوم و حركات خود سعي در تحت تاثير قرار دادن تصميمات داوري نيز داشته است.
به نظر اسكولاري ميزباني جام جهاني را بيشتر به عنوان وسيله اي براي رسيدن به هدف خود برداشت مي نمايد تا معرفي برزيل به عنوان كشوري مطبوع كه طرفدار ارائه فوتبالي جذاب و زيبا است.
اسكولاري ميهن پرست به نظر در انتخاب بازيكنان كادر تيم خود و شكست در متقاعد كردن ديگو كاستا، براي بازي براي تيم ملي برزيل، اشتباهات بيشتري نسبت به حريف آلماني خود در نيمه نهايي مرتكب شده باشد، كه شايد ميزباني رقابت ها تا به اينجاي كار به كمك او براي كم رنگ كردن چنين ضعف هايي آمده باشد. علاوه بر اين در تاثيرگذاري بر تصميمات داوري او در اين مرحله از رقابت ها، رقيب سرسختي همچون لوئيز فن خال را پيش روي خود مي بيند.
لوئيز فن خال نيز به صورت سيستماتيك با اتهام وارد كردن به قضاوت ها در جام بيستم سعي در كمتر عيان شدن كمبودهاي تيم خود داشته است. چون اين نابغه مربي گري نيز به خوبي مي داند كه تصميمات هر چند جزئي داوري در چنين تورنمنت تنگاتنگي مي تواند در نتيجه نهايي بسيار موثر باشد.