با نگاهی به کارنامه و افتخارات مربیان حاضر در این گروه شاید قدر کیروش را بیشتر بدانیم. بدون شک وی بهترین و نامی ترین مربی حاضر در گروه ششم است؛ فراموش نکنیم که او پیش از آغاز جام جهانی نیز از سوی فیفا در لیست ده مربی برگزیده جام قرار دارد.
1. کارلوس کیروش
قطعا اگر ﺑﺨﻮاھیم ﻣﺮﺑﯿﺎن ﺗﯿﻢ ھﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺣﺎﺿﺮ در ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ را از ﻧﻘﻄﻪ ﻧﻈﺮ اﻓﺘﺨﺎرات و اﻟﺒﺘﻪ ﻗﯿﻤﺖ، ارزﺷﮕﺬاری ﮐﻨیم اﯾﺮان در رده آخر نخواهد ایستاد. ﮐﺎرﻟﻮس ﮐﺮوش را در ﺟﮫﺎن ﻓﻮﺗﺒﺎل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﻣﺮﺑﯽ ﺻﺎﺣﺐ ﺳﺒﮏﻣﯽ ﺷﻨﺎﺳﻨﺪ و اﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻣﺴﯿﺮی ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺮای ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ و اﻧﮕﯿﺰه ای ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺮای ﺑﺎزﯾﮑﻨﺎن اﯾﺮان.
مربی 61 ساله ایران، یکم ﻣﺎرس 1953 در ﻧﺎﻣﭙﻮﻻ (ﻣﻮزاﻣﺒﯿﮏ) ﻣﺘﻮﻟﺪ ﺷﺪ. وی مسن ترین سرمربی گروه نیز به حساب می آید.
او ﺑﺎ ﺟﻮاﻧﺎن ﭘﺮﺗﻐﺎل ﺑﻪ دو ﻋﻨﻮان ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ ﺟﮫﺎن در ﺳﺎل ھﺎی 1989 و 1991 دﺳﺖ ﯾﺎﻓﺖ. در ﺳﺎل 1991،ﺳﺮﻣﺮﺑﯽ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﭘﺮﺗﻐﺎل ﺷﺪ که البته چندان موفق نبود. ﺑﻌﺪ از آن، ﺳﺮﻣﺮﺑﯿﮕﺮی اﺳﭙﻮرﺗﯿﻨﮓ ﻟﯿﺴﺒﻮن را ﺑﻪ ﻋﮫﺪه ﮔﺮﻓﺖ.
ﺑﺎ اﺳﭙﻮرﺗﯿﻨﮓ ﺑﻪ ﻣﻘﺎم ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ ﻟﯿﮓ و ﺟﺎم ﺣﺬﻓﯽ ﭘﺮﺗﻐﺎل رﺳﯿﺪ.
ﺳﭙﺲ ﺑﻪ اﻣﺎرات و آﻓﺮﯾﻘﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ رﻓﺖ و ھﻤﺮاه آﻓﺮﯾﻘﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺑﻪ ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ 2002 ﺻﻌﻮد ﮐﺮد، اما اﺧﺘﻼف ﺑﺎ اﺗﺤﺎدﯾﻪ ﻓﻮﺗﺒﺎل آﻓﺮﯾﻘﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ اﺟﺎزه ﻧﺪاد او در ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ روی ﻧﯿﻤﮑﺖ اﯾﻦ ﺗﯿﻢ ﺑﻨﺸﯿﻨﺪ.
ﺑﻌﺪ از ﺟﺪاﯾﯽ اﺳﺘﯿﻮ ﻣﮏ ﮐﻼری، ﻓﺮﮔﻮﺳﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﮐﺮوش را ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ او ﮐﻨﺪ. ﻓﺮﮔﻮﺳﻦ و ﮐﺮوش ﻗﮫﺮﻣﺎن ﻟﯿﮓ ﺑﺮﺗﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﺗﺎ ﻧﻈﺮ ﻣﺴﻮوﻻن رﺋﺎل ﻣﺎدرﯾﺪ ﺑﻪ ﺳﻮی ﮐﺮوش ﺟﻠﺐ ﺷﻮد. ﺳﺎل 2003، ﻣﺎدرﯾﺪی ھﺎ ﮐﺮوش را ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ دل ﺑﻮﺳﮑﻪ ﮐﺮدﻧﺪ ﺗﺎ او ﮐﺎر ﺑﺎ راﺋﻮل، ﻓﯿﮕﻮ، زﯾﺪان و ﺑﮑﺎم را ﺗﺠﺮﺑﻪ ﮐﻨﺪ.
ﺑﺎ وﺟﻮد اﯾﻨﮑﻪ رﺋﺎل ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ ﻓﻮﺗﺒﺎل ﻣﻤﮑﻦ را اراﺋﻪ ﻣﯽ داد اﻣﺎ ﻗﮫﺮﻣﺎن ﻻﻟﯿﮕﺎ ﻧﺸﺪ. ﻣﺴﻮوﻻن اﯾﻦ ﺑﺎﺷﮕﺎه ﮐﺮوش را اﺧﺮاج ﮐﺮدﻧﺪ. او اﻟﺒﺘﻪ ﺑﺎ رﺋﺎل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ ﺳﻮﭘﺮﺟﺎم اﺳﭙﺎﻧﯿﺎ رﺳﯿﺪ، اﻣﺎ دوﺑﺎره ﺑﻪ ﻣﻨﭽﺴﺘﺮ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺗﺎ دﺳﺘﯿﺎر ﻓﺮﮔﻮﺳﻦ ﺷﻮد.
نهایتا ﮐﺮوش از ﺳﺎل 2011 و ﺑﺎ ﻗﺮاردادی 5/2 ﺳﺎﻟﻪ ﺳﺮﻣﺮﺑﯽ اﯾﺮان ﺷﺪ و ﺑﺎ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺑﻪ ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ 2014 ﺻﻌﻮد کرد.
2. آلخاندرو سابه یا
آرژانتینیها از کشورهای صاحب سبک دنیای فوتبال به شمار میآیند، بنابراین این موضوع سبب شده است که آلبیسلسته از مربیان بومی خود در تیم ملی استفاده کند؛
آنها که 4 سال قبل دیه گو مارادونا افسانه ای را بر روی نیمکت داشتند، در این دوره نیز از یک مربی بومی به نام آلخاندرو سابه یا بهره میبرند. سابه یا 60 ساله و متولد بوینس آیرس است. آرژانتینی ها دل به او بسته اند. هرچند غیرت و تعصب آنها روی نام مارادونا زیاد است، اما آنها می دانستند که تیم مارادونا تیمی نیست که بتوان به ان دل بست. اما اکنون قضیه متفاوت است.
سابه یا فوتبال باشگاهی را از تیم ریورپلاته آغاز کرد؛ کمی بعد به باشگاه شیفیلد یوناتید انگلستان ملحق شد. پس از اتمام قراردادش با شیفیلد یونایتد به تیم لیدز پیوست. او سپس به آرژانتین بازگشت و تا سال 1989 برای تیم های متعددی در کلاسورا بازی کرد.
سابه یا پس از بازنشستگی ازبازیگری فوتبال به مربی گری روی آورد، دستیار دنیل پاسارلا در تیم های ریورپلاته و تیم ملی آرژانتین بود و نخستین بار در سال 2009 هدایت تیم استودیانتس را به عنوان سرمربی بر عهده گرفت، و توانست این تیم را در اولین فصل حضورش به مقام قهرمانی لیبرتادورس برساند. سابه یا به فاصلهٔ یک سال پس از این قهرمانی استودیانتس را فاتح آپرتورا کرد.
عملکرد خوب این مربی مسئولان فوتبال آرژانتین را مجاب کرد تا او را جانشین سرخیو باتیستای ناکام کنند. وی 2011 تا کنون سرمربی تیم ملی آرژانتین است و توانسته آرژانتینیها را به عنوان تیم نخست آمریکای جنوبی مسافر جام جهانی 2014 برزیل کند. سابه یا تا کنون در 32 بازی هدایت تیم ملی آرژانتین را بر عهده داشته است، که حاصل آن 19 پیروزی، 9 تساوی و 4 شکست بوده است.
3. استفان کشی
استفان کشی، سرمربی 52 ساله نیجریه در جامجهانی 2006 هدایت توگو را بر عهده داشت و هدایت تیم ملی مالی را هم برعهده داشته است.
وی علاوه بر سابقه بازی در نیجریه، در ﻟﯿﮓ ﺑﻠﮋﯾﮏ و ﺗﯿﻢ ھﺎی ﻟﻮﮐﺮن اﻧﺪرﻟﺸﺖ و اﺳﺘﺮاﺳﺒﻮرگ ﻓﺮاﻧﺴﻪ نیز به میدان رفته است. استفان کشی ﺑﺎ 64 ﺑﺎزی ﻣﻠﯽ و 9 ﮔﻞ زده، ﺟﺰو ﺑﺎزﯾﮑﻨﺎن ﻣﻄﺮح ﺗﺎرﯾﺦ ﻧﯿﺠﺮﯾﻪ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ ﺷﻮد. از افتخارات شخصی وی نیز می توان به ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ در ﺟﺎم ﻣﻠﺖ ھﺎی آﻓﺮﯾﻘﺎ و اﻧﺘﺨﺎب ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ ﻣﺮﺑﯽ ﺳﺎل آﻓﺮﯾﻘﺎ در ﺳﺎل 2013 اشاره کرد.
اوﻣﺮﺑﯿﮕﺮی را از ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺗﻮﮔﻮ آﻏﺎز ﮐﺮد و در دو ﻣﻘﻄﻊ ھﺪاﯾﺖ اﯾﻦ ﺗﯿﻢ را ﺑﻪ ﻋﮫﺪه داﺷﺖ. ﺳﭙﺲ راھﯽ ﻣﺎﻟﯽ ﺷﺪ و از ﺳﺎل 2011 ھﻢ ھﺪاﯾﺖ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﻧﯿﺠﺮﯾﻪ را ﺑﺮﻋﮫﺪه ﮔﺮﻓﺖ و ھﻤﺮاه اﯾﻦ ﺗﯿﻢ، ﻋﻨﻮان ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ ﺟﺎم ﻣﻠﺖ ھﺎی آﻓﺮﯾﻘﺎ در ﺳﺎل 2013 را ﺗﺼﺎﺣﺐ ﮐﺮد.
کشی در اقدامی عجیب روز ﺑﻌﺪ از اﯾﻦ ﻗﮫﺮﻣﺎﻧﯽ از ﺳﻤﺖ ﺧﻮد اﺳﺘﻌﻔﺎ ﮐﺮد اﻣا فردای آن روز، ﻧﻈﺮش ﻋﻮض ﺷﺪ و ﺑﻪ ﻧﯿﻤﮑﺖ ﻧﯿﺠﺮﯾﻪ ﺑﺎزﮔﺸﺖ!
اکنون وی ﮐﻪ اﯾﻦ روزھﺎ از ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ آﻓﺮﯾﻘﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ ھﻢ ﭘﯿﺸﻨﮫﺎد ﻣﺮﺑﯿﮕﺮی درﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮده ﯾﮑﯽ از رﻗﺒﺎی ﮐﺮوش در رﺳﯿﺪن ﺑﻪ اﯾﻦ ﺻﻨﺪﻟﯽ اﺳﺖ.
4.ﺳﺎﻓﺖ ﺳﻮﺳﯿﭻ
متولد13 آورﯾﻞ 1955، در زاوﯾﺪﯾﭽﯽ ﯾﻮﮔﺴﻼوی و ﺑﺮﺗﺮﯾﻦ ﺑﺎزﯾﮑﻦ ﺗﺎرﯾﺦ ﭘﺎری ﺳﻦ ژرﻣﻦ.
ﺳﺎﻓﺖ ﺳﻮﺳﯿﭻ ﻧﺎم اوست ﮐﻪ ﺣﺎﻻ 59 ﺳﺎﻟﻪ ﺷﺪه و ﺑﺎﯾﺪ در ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ، روی نیمکت تیم ملی بوسنی بنشیند.
ﺳﻮﺳﯿﭻ ﮐﻪ در دوران ﺑﺎزﯾﮕﺮی، ﻓﻮﺗﺒﺎل را از اف ﮐﺎ ﺳﺎراﯾﻮو آﻏﺎز ﮐﺮد و ﺳﭙﺲ ﺑﻪ ﭘﺎری ﺳﻦ ژرﻣﻦ و ﺳﺘﺎره ﺳﺮخ ﺑﻠﮕﺮاد رﻓﺖ. او 9 ﺳﺎل ﺑﺮای ﭘﺎری ﺳﻦ ژرﻣﻦ و 13 ﺳﺎل ﺑﺮای ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﯾﻮﮔﺴﻼوی ﺑﺎزی ﮐﺮد.
ﺳﻮﺳﯿﭻ در ﺳﺎل 2010 از ﺳﻮی ﻣﺠﻠﻪ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻓﺮاﻧﺲ ﻓﻮﺗﺒﺎل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ ﺑﺎزﯾﮑﻦ ﺗﻤﺎم ادوار ﺑﺎﺷﮕﺎه ﭘﺎری ﺳﻦ ژرﻣﻦ اﻧﺘﺨﺎب ﺷﺪ و در ﺳﺎل 2012ھﻢ ﺳﻮﺳﯿﭻ افتخار انتخاب به عنوان ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ ﺑﺎزﯾﮑﻦ ﺧﺎرﺟﯽ ﺗﺎرﯾﺦ ﻟﯿﮓ ﻓﺮاﻧﺴﻪ را از آن خود کرد.
ﺳﻮﺳﯿﭻ ﺑﻌﺪ از دوران طﻼﯾﯽ ﺑﺎزﯾﮕﺮی، ﻣﺮﺑﯿﮕﺮی را از ﮐﻤﺎن ﻓﺮاﻧﺴﻪ آﻏﺎز ﮐﺮد و ﺳﭙﺲ ﺑﻪ اﺳﺘﺎﻧﺒﻮل اﺳﭙﻮر، اﻟﮫﻼل، ﻗﻮﻧﯿﻪ اﺳﭙﻮر، آﻧﮑﺎرا ﮔﻮﭼﻮ، رﯾﺰه اﺳﭙﻮر و آﻧﮑﺎرا اﺳﭙﻮر رﻓﺖ اﻣﺎ ﺣﻀﻮر در اﯾﻦ ﺑﺎﺷﮕﺎه ھﺎی اﻏﻠﺐ ﮐﻢ ﻧﺎم و ﻧﺸﺎن ﻧﺘﻮاﻧﺴﺖ ﺳﻮﺳﯿﭻ را ﺑﻪ ﻓﻮﺗﺒﺎل ﺟﮫﺎن ﻣﻌﺮﻓﯽ ﮐﻨﺪ.
اما در سال 2009 مسئولین فدراسیون بوسنی وی را به عنوان سرمربی تیم ملی این کشور انتخاب کردند. از آﮔﻮﺳﺖ 2012 ﺗﺎ آﮔﻮﺳﺖ 2013، ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺑﻮﺳﻨﯽ ھﻤﺮاه ﺑﺎ ﺳﻮﺳﯿﭻ از ھﯿﭻ ﺗﯿﻤﯽ ﺷﮑﺴﺖ ﻧﺨﻮرد ﺗﺎ ﺑﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ رﻧﮑﯿﻨﮓ ﺗﺎرﯾﺦ ﺧﻮد، ﯾﻌﻨﯽ ﺳﯿﺰدھﻤﯽ ﺟﮫﺎن ﺑﺮﺳﺪ.
ﺳﻮﺳﯿﭻ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪ اﯾﻦ ﺗﯿﻢ را برای اولین بار در تاریخ کشورشﺑﻪ ﺟﺎم ﺟﮫﺎﻧﯽ 2014 ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ.