یوآخیم لو می بایست نگاهی امیدوارنه به جام جهانی برزیل داشته باشد، چون او بهترین کادر ممکن را در اخنبار دارد و مانوئل نویر، فیلیپ لام و باستین شواین اشنایگر بازیکنان کلیدی آلمان به موقع برای جام جهانی آماده خواهند شد و از طرفی سامی خدیرا و میروسلاو کلوزه نیز به آمادگی خوبی برای جام جهانی برزیل خواهند رسید و برای بازی اول آلمان ها در جام جهانی مشکلی نخواهند داشت.
اما این که بازیکنان حاضر در جام جهانی عملکرد خوبی خواهند داشت و پتانسیل بالای خود را به نمایش خواهند گذاشت، با توجه به بازی پرانتقاد و ضعیف مسوت اوزیل و ماریو گوتزه در بازی مقابل کامرون، جای تردید و اما واگر خواهد داشت.
در واقع صرف نظر از موضوع مصدومیت بازیکنان اصلی تیم، وجود تنها یک مهاجم در کادر 23 نفره آلمان در جام جهانی و همچنین شرایط نامطلوب روحی برخی از بازیکنان، یوگی لوو با مشکلات تاکتیکی مهم تری در جام جهانی مواجه خواهد بود. مشکل مهم تیم ملی آلمان بی تردید در زمان هایی مشخص تر می شود که تیم حالت دفاعی به خود می گیرد و با ضد حمله های حریف روبرو می شود. در فاز دفاعی، سه هافبک تهاجمی این تیم میل کمتری به بازگشت به عقب و کمک به خط دفاعی خود دارند و سامی خدیرا و باستین شواین اشتایگر دو هافبک دفاعی تیم نیز با توجه به این که از فرم ایده آل خود فاصله گرفته اند، نخواهند توانست به طور کامل فضاهای خالی موجود در خط دفاعی را پر کنند.
از طرفی با توجه به مصدومیت ایلکای گوندوغان و برادران بندر و نرسیدن آنها به جام جهانی، یوگی لوو تنها از دو آلترناتیو دیگر در پست هافبک دفاعی برخوردار است. کریستف کرامر جوان و فیلیپ لام که به نظر می رسد بیشتر ترجیح داده می شود که در دفاع راست به بازی گرفته شود.
علاوه براین در خط دفاعی نیز اوضاع چندان برای یوگی لوو مساعد نیست، بعد از رقابت های یورو 2012، خط دفاعی آلمان ها چندان مستحکم نشان نداده و دریافت میانگین 1.24 گل در هر بازی صحت این ادعا را به اثبات می رساند، به ویژه بازی های پر انتقاد مقابل سوئد و آمریکا در این مدت همچنان در ذهن دوستداران فوتبال آلمان باقی مانده اند.
استفاده از تونی کروس به جای خدیرا و شواین اشتایگر در ترکیب تیم ملی، با توجه به ضعف او در فاز دفاعی راه حل مناسبی به نظر نمی رسد و بازی با سیستم 1-4-1-4 نیز فضای بیشتری در اختیار حریف خواهد گذاشت و مناسب به نظر نمی رسد.
راه حل این مشکل و تقوبت خط دفاعی آلمان را یوگی لوو بار دیگر در بایرن مونیخ می تواند بیاید و به طور دقیق تر در پپ گواردیولایی که یوگی لوو بارها ایده های او را سرلوحه کارهای خود قرار داده است، نظیر استفاده از مهاجم کاذب و بهره بردن از فیلیپ لام در پست هافبک دفاعی.
برای جبران کمبود بالانس بین خطوط دفاعی و میانی در تیم ملی آلمان، ایده تاکتیکی پپ گواردیولا در بازی فینال جام حذفی بین تیم های بایرن مونیخ و دورتموند در استفاده از خاوی مارتینز، می تواند مورد توجه یوگی لوو قرار گیرد.
در آن بازی گواردیولا از مارتینز هم به عنوان مدافع میانی و هم به عنوان دومین هافبک میانی بهره برد، مارتینز علاوه بر موفقیت در نبردهای دفاعی، در هنگام تصاحب توپ توسط تیم خودی نیز به خط میانی اضافه می شد و به نوعی از هافبک های بایرن مونیخ حمایت می نمود. نقش خاوی مارنینز در این دیدار یادآور نقش لیبرویی بود که فرانتس بکن باوئر در دوران بازگیری خود به توعی مبدع آن بود.
اگر یوگی لوو نیز بخواهد از بازی فینال لیگ جام حذفی الگو بگیرد و برای حل مشکل خود چنین سیستمی را برای بازی انتخاب نماید، فیلیپ لام با وجود هوش بالایی که دارد به دلیل شرایط فیزیکی اش مناسب چنین پستی نیست و به نظر تنها کسی که می تواند چنین نقشی را در تیم ملی آلمان به عهده گیرد، متس هوملس خواهد بود.
متس هوملس پیش از این نیز در باشگاه خود سابقه بازی در پست هافبک دفاعی را داشته است و حتی در پیروزی 4-0 در فینال رقابت های جوانان اروپا در سال 2009 نیز در کنار بازیکنانی نظیر نویر، خدیرا، اوزیل، بوآتینگ و هوودس در همین پست به بازی گرفته شده بود.
در این صورت سیستم بازی تیم آلمان از 1-3-2-4 به 1-4-5 تبدیل خواهد شد که ژروم بوآتینگ و پر مرته ساکر در عمق خط دقاعی قرا خواهند گرفت و هوملس با قدرت بالای سرزنی و همچنین کیفیت پاس دهی که دارد، می تواند کمک بزرگی برای زوج بوآتینگ، مرته ساکر در عمق خط دفاعی باشد.
از مزیت های دیگر اجرای سیستم بازی 1-4-5، آزادی عمل فیلیپ لام و اریک دورم دو مدافع کناری تیم در فاز تهاجمی می باشد، چون با وجود متس هوملس در جلوی دو مدافع میانی، بازی رو به جلوی دو مدافع کناری با ریسک کمتری به همراه خواهد بود. چنین سیستمی در زمان حضور گواردیولا در بارسلونا نیز متداول بود و هم اکنون نیز برخی از تیم های مطرح ایتالیایی از آن بهره می گیرند.
نکته مثبت دیگر این سیستم وجود بازیکنی درگیر و جنگنده در پست هافبک دفاعی در کنار شواین اشتایگر و خدیرا است که این موضوع باعث خواهد شد، شواینی در مواقع حمله با خیال آسوده تری به جلو متمایل شود و به مثلث تهاجمی تیم اضافه شود. علاوه براین یوگی لوو می تواند به جای خدیرا و یا شواینی از تونی کروس که بیشتر خاصیت تهاجمی دارد در این سیستم بهره گیرد، بدون اینکه قسمت دفاعی خط میانی دچار ضعفی شود.
بازیکنی که در پست جدید قرار خواهد گرفت، که در تیم ملی آلمان کسی شایسته تر از هوملس برای آن وجود ندارد، می بایست تغییرات تاکتیکی مورد نظر را تا روز 16 ژوئن و دیدار مقابل پرتغال به طور کامل هضم نماید و برای او انتظارات مورد نظر در این پست به طور کامل شرح داده شود.
البته همه این موارد به تصمیم یوگی لوو برای بهره بردن از این سیستم و ترفند تاکتیکی جدید بستگی خواهد داشت و باید دید که یوگی لوو از انعطاف پذیزی لازم برای تغییر ایده هایش برخوردار است و شاید بهتر باشد که یوگی لوو خیلی کوتاه در این زمینه با پپ گواردیولا صحبت نماید.