جام جهانی 1982 اسپانیا
جام جهانی 1982 در اسپانیا انجام شد و توپی که چندان از توپ دوره قبل متفاوت نبود، این بار برای میزبان، خوش قدم نبود و این دینوزوف و آتزوری ها بودند که جام قهرمانی جهان را بالای سر بردند. در این دوره جام جهانی، آدیداس روی دوخت توپ لایه ای چرمی کشیده بود تا از نفوذ آب به درون آن جلوگیری شود. با این حال، این چرم کمی بعد از بعد از شروع بازی، از بین می رفت و توپ باید تعویض می شد.
این آخرین توپ تمام چرمی جام جهانی بود. رنگ بندی های تانگو شامل نارنجی و زرد هم در این دوره، ارائه شده بود و همچنین نام گذاری ها و موارد کاربردی متفاوتی مطرح شد که مشاهده می کنید.
مارکو تاردلی از ایتالیا و پیر لیتبارسکی از آلمان در تصویری از فینال جام جهانی 1982 در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو شهر مادرید که با برد 3 بر یک لاجوردی پوشان، به پایان رسید.
و جام و توپی که در سرزمین چکمه آرام گرفت.
جام جهانی 1986 مکزیک
جام جهانی 1986 مکزیک، با توپی به نام آزتکا (Azteca) انجام شد که یادآور لقب تیم ملی مکزیک یعنی آزتک ها بود. این توپ اولین مدل آدیداس بود با لایه ای از پولی تران، پوشانده شده بود و در مقابل باران، کاملا مقاوم بود. این همچنین اولین مدل توپی بود که چه در زمین خشک و چه در زمین خیس، کاملا کیفیت خود را حفظ می کرد.
این دوره از جام جهانی، همراه با دومین قهرمانی تیم ملی آرژانتین و اولین و تنها قهرمانی فوق ستاره همیشگی آنها، دیگو مارادونا بود.
این توپ کاملا دست دوز بود و برای اولین بار، به جای چرم، از مواد ترکیبی در ساخت آن بهره گرفته شده بود. آزتکا، یک لایه پولی تران بیرونی و 3 لایه درونی داشت تا مقامت آن تضمین شود، شکل خود را حفظ کند و کاملا ضد آب باشد. با توجه به کیفیت عالی آن در تمام زمین ها، این توپ تحول بزرگی در تولید توپ در سرتاسر دنیا بود. طراحی های روی توپ هم معماری مخصوص مکزیک را نشان می دهد.
تصویری از این توپ و دیگو مارادونای بزرگ مشاهده می کنید؛ بازی مربوطه، رقابت بین آرژانتین و کره جنوبی است که با برد 3 بر یک آلبی سلسته ها، به پایان رسید.
جام جهانی 1990 ایتالیا
توپ جام جهانی 1990 ایتالیا، که با سومین قهرمانی ژرمن ها همراه بود، اتروسکو یونیکو (Etrvsco Unico) نام گرفته بود و اولین توپی بود که لایه ای مشکی از فوم پولی تران، داشت.
این توپ هم مشابه چند دوره قبل بود و تغییر قابل ملاحظه ظاهری نداشت.
روژه میلا از کامرون در مقابل رنه هیگوییتا از کلمبیا در تلاش برای گلزنی برای کشورش و رساندن آنها به مرحله یک چهارم نهایی بازی های جام جهانی را مشاهده می کنید.
جام جهانی 1994 آمریکا
آدیداس توپ های جام جهانی 1994 آمریکا، که با پنالتی از دست رفته معروف روبرتو باجو، تقدیم سلسائو شد، را کوئسترا (Questra) نام نهاده بود. این توپ، لایه ای پولی استرین داشت.
البته این توپ، از لحاظ ضد آب بودن، تفاوتی با قبلی نداشت، ولی لایه جدی آن سبب شد وقتی به آن ضربه زده می شد، شتاب بیشتری به خود بگیرد. این توپ نرم تر از مدل های قبلی بود، کنترل آن را راحت تر می کرد و سرعت بیشتری ضمن بازی داشت.
طراحی و تکمیل نهایی کوئسترا در فرانسه و تست آن در فرانسه، آلمان و آمریکا توسط بازیکنان حرفه ای، آماتور و رده های سنی، انجام شد. این توپ با استفاده از 5 ماده گوناگون تهیه شده بود و ماندگاری بیشتری داشت. کوئسترا، استاندارد توپ های دنیای فوتبال را هم بالاتر برد.
و روبرتو باجو!