Fidanzata D'Italiaکالچوپولی؛ آیا این پرونده واقعا تقابل شیطان و فرشته بود؟
#داستانهای_فراموش_شده_فوتبال
1-حدود 14 سال پس از "کالچوپولی" . برای بسیاری از هواداران اینتر که آن سالها در حسرت جام بودند این بهترین اتفاق ممکن و به نوعی انتقام از تیم هایی بود که به زعم آنها اتفاقات را خارج از مستطیل سبز رقم میزدند.
2- تصور بر آن بود که عدالت اجرا شده و و یک اسکودتو نیز به اینترتعلق گرفته. اما اصل ماجرا چه بود؟ در می سال 2006 پلیس ایتالیا خبر از افشای مکالمات تلفنی و دخالت مدیران یووه، میلان، لاتزیو، فیورنتینا و رجینا و مکالمات مدیران این تیم و سازمان داوران در مورد انتخاب داور مورد نظر بود.
3- مکالمات به عنوان مثال حاکی از آن بود در طول فصل 05-2004 مدیران یووه مثل موچی و جیرودو برای تاثیرگذاری در انتخاب داور صحبتهایی با مقامات فوتبال ایتالیا داشتند. در یکی مورد موجی داورانی مثل کولینا و روزتی را متهم کرده و از مدیران خواست آنها را برای بازی های یووه انتخاب نکنند.
4- اما پشت پرده این ماجراها توسط دشمن قدیمی یعنی اینتر رقم خورد. موراتی، مردی به نام ترونچتی، مالک کمپانی TIM و هوادار متعصب اینتر را متقاعد کرد مکالمات بین مدیران تیم های نامبرده را ضبط و تحویل پلیس دهد. نوارها را به دادرسان تحویل داده شد تا تحقیق علیه باشگاه های رقیب آغاز شود.
5- اتهام بزرگی اینجاست که می گویند مکالمات بعد از پاک شدن تخلفات اینتر به دست پلیس رسیده. پلیسی به نام "آدامو بووه" گفت نوارهای ضبط شده به عنوان مدرک در دادگاه استفاده میکند(او در 21 ژوئن 2006 خودکشی کرد). دادستان تورین، رم و ناپل مکالمات را بررسی کردند و هیچ اتهامی یافت نشد.
6- پس برنامه اول مدیران اینتر درست پیش نرفت و حمله رسانهای این باشگاه توسط نشریاتی مانند کوریره، گاتزتا دلااسپورت(که بین دیگر هواداران به "گاتزتا دلااینتر" شناخته میشود) ایل مسجنرو و کونترو کامپو. برونو بارتولاتزی نیز سردبیر کوریره و یکی از مدیران میانی باشگاه اینتر بود.
7- این رسانهها با تیترهایی تند خواهان مجازات متخلفان بودند. دادستان نیز تحت فشار شروع به صدور احکام سنگین کرد. در واقع ابتدا این گاتزتا بود که خبر از بروز این اخبار داد؛ روزنامهای با حضور کارلو بوورا در هیئت مدیره، یک چهره مهم در هیئت مدیره TIM و مدیر شرکت پیرلی (اسپانسر اینتر)
8- این روزنامه نسخههای مکالمات لوچیانو موچی و سایر باشگاههای رقیب مانند فیورنتینا، لاتزیو و میلان برای تطمیع داوران را چاپ کرد. شخصی به نام گیدو روسی (دوست صمیمی موراتی) به جای آندره گالیانی که مورد سوءظن بود، به عنوان کمیسر پرونده انتخاب شد و خیلی زود احکام سنگینی صادر کرد.9- جالب اینجاست بعد از صدور حکم، روسی از این سمت استعفا داد و بلافاصله ترونچنتی (مدیر TIM) او را به عنوان مدیر این کمپانی منصوب کرد. فدراسیون فوتبال ایتالیا خیلی دیر متوجه ذینفع بودن روسی شده و خواستاری خروج او از روند صدور حکم برای پرونده شد.
10- بعد از حکم سنگن علیه موجی، مدیران جدید یووه سعی در درخواست تجدید نظر لغو احكام داشتند، اما مشکل بزرگی وجود داشت. فیفا اعلام کرد در این صورت فدراسیون ایتالیا تعلیق شده و تمام باشگاهها از رقابتهای برونمرزی محروم میشوند و به همین دلیل یوونتوس چارهای جز پذیرش حکم نداشت.
11- در واقع به دلیل تضاد موفقیت ایتالیا در جام جهانی و شرم این رسوایی در مقیاس بزرگ، دادستانها تحت فشار قرار گرفتند زود حکم صادر کنند. فقط سه روز زمان برای دفاع به محکومین داده شد و همزمانی با قهرمانی ایتالیا در جام جهانی باعث شد این احکام این پرونده زودتر از حد معمول صادر شود.
12- سوال اینجاست چرا یوونتوس، باشگاهی که متعلق به بزرگترین شرکت ایتالیا یعنی فیات است، اقدام قانونی نکرد؟ یک دلیلش شاید این باشد که TIM حامی اصلی شرکت فراری (شرکتی متعلق به فیات) بود.
13- برنامهریزی موراتی کاملا دقیق بود. بعدها ویری، ستاره آن سالهای اینتر گفت بازیکنان همه از برنامه موراتی آگاه بودند و از آنها خواسته بودند سندی مبنی بر سکوت در این رابطه امضا کنند که ویری قبول نکرد و مکالمات تلفنی او همیشه توسط شرکت TIM ضبط میشده تا در واقع گافی از او یافت شود.
14- هواداران دیگر تیمها و البته رسانههایشان معتقدند در ۱۷۰ هزار تماس بررسی شده اینتر نیز نقش داشته، اما همکاری موراتی با TIM باعث پاک شدن مکالمات شده است. این صحبتها توسط فاکتی رئیس فقید اینتر صورت میگرفته و فوت او در سال ۲۰۰۶ باعث شده کمتر به نراتزوری پرداخته شود.
15- همچنین ادعا بر آن است که موجی هرگز با داور فعالی مستقیما وارد مذاکره نشده، اما این اتفاق توسط اینتر در مورد دانیلو نوچینی انجام شده که رسانهها علاقهای به افشای آن نداشتند. بارها شایعاتی در مورد راه افتادن کالچوپولی ۲ و بررسی اتهامات موراتی به راه افتاده که نتیجه نداشته است.
16- بعدها اتهامات زیادی در مورد اینتر نیز مطرح شد، اما قانون عدم بررسی در صورت گذشت ۵ سال از جرم مانع بررسی ماجرا شد. تردیدی نیست مدیران یوونتوس، میلان و دیگر تیم ها تخلف کرده بودند، اما اینتر نیز اینگونه که جلوه داده شد مبرا از خطا نبوده است.
#داستانهای_فراموش_شده_فوتبال