تاریخچه کوتاه پیلاتس
پیلاتس توسط یوزف هوبرتوس پیلاتس ایجاد شده است. او در سال 1883 در آلمان به دنیا آمد. هرچند داستان های متفاوتی در این باره وجود دارد اما گفته می شود او از کودکی دچار آسم و چند نارسایی دیگر بوده است. او در مورد طیف گسترده ای از تمرینات و حرکات نرمشی مطالعه کرد. یکی از آنها هم فلسفه یونانی ذهن، بدن و روح بود. پیلاتس یک سیستم ایجاد کرد تا بدنش را تقویت کند. یوزف در آن زمان در سیرک کار می کرد و به ورزش بوکس هم مشغول بود. او در جنگ جهانی اول، در یک اردوگاه کارآموزی در انگلیس بود. او کم کم سیستمش را به بقیه هم تدریس کرد و نام آن را هم هنر کنترل گذاشت. در سال 1926 پیلاتس به آمریکا مهاجرت کرد و با همسرش، کلارا آشنا شد. آنها یک کارگاه کوچک در نیویورک داشتند و تا پایان عمرشان در سال 1967 به تعلیم همین سیستم حرکات و نرمش ها پرداختند. شش نفر از شاگردان یوزف از کلارا اجازه گرفتند تا این تمرینات و نرمش ها را به بقیه هم بیاموزند. نام آن را هم به احترام یوزف، پیلاتس گذاشتند. این افراد به عنوان بزرگان پیلاتس شناخته می شوند.
پیلاتس حصیر
پیلاتس حصیر یک معرفی خوب برا کسانی است که می خواهند پیلاتس را شروع کنند. برای شروع فقط یک حصیر لازم دارید. 500 تمرین مختلف وجود دارد که می توانید همان که برایتان مناسب است را انتخاب کنید. اگر این تمرینات را با دقت و تمرکز انجام دهید، تمام بدن تان منعطف و قدرتمند می شود. پیلاتس حصیر شامل مجموعه ای خاص از تمرینات پیلاتس است که با ترتیب ارائه شده اند. این نرمش ها را تمرینات کلاسیک هم می نامند. شما با انجام این نرمش ها می توانید از سطح تازه کار به سطح حرفه ای برسید. یک پیلاتس کار حرفه ای هم می تواند این تمرینات را از ابتدا شروع کند تا این مهارت های پایه ای را دوباره مرور کند.
پیلاتس اصلاح کننده
پیلاتس اصلاح کننده به کمک یک دستگاه انجام می شود. این دستگاه یک قالب و یک تخت پلتفرم دارد (به طول 7فوت و عرض 2.5 فوت). طناب ها، بالابرنده ها، یک کفی و یک سطح کشویی هم در این دستگاه وجود دارد که فنرها را به سیستم دنده متصل می کند. در ضمن در این سطح کشویی بخشی هم برای قراردادن سر و شانه ها تعبیه شده است. فنرهای دستگاه برای مقاومت نرم یا سنگین است. هرچه مقاومت نرم تر باشد کار برای شما سخت تر می شود چون بدن باید حرکات اصلاح کننده را کنترل کند. استفاده از این دستگاه در تمرینات سنگین به شما کمک می کند. بدین ترتیب تازه کارها می توانند حرکاتی را انجام دهند که هنوز بدن شان برای انجام آنها آماده و قوی نشده است. البته پیلاتس کارهای حرفه ای هم می توانند از این دستگاه استفاده کنند.
توصیه برای تازه کارها
اولین نکته ای که برای شروع باید بدانید این است که شما به محض تصمیم برای شروع پیلاتس، می توانید کار را شروع کنید. مهم نیست جوان یا پیر هستید و وضعیت بدن تان به چه شکل است. بعد باید انتخاب کنید که کار را با حصیر یا دستگاه شروع می کنید. این به پولی که می خواهید هزینه کنید، دسترسی به مربی و باشگاه یا به مصدومیت یا بیماری که احتمالا از قبل داشتید مربوط است. اگر به باشگاه پیلاتس دسترسی دارید حتما با یک مربی صحبت کنید یا حتی شاهد انجام حرکات در یک کلاس باشید. باید به راحتی سوال کنید و نظرات تان را ابراز کنید. بدین ترتیب آنها به راحتی می توانند شما را راهنمایی کنند. مربیان پیلاتس 450 ساعت دوره و تمرین را پشت سر می گذارند و هر سال در دوره های آموزشی شرکت می کنند. شغل آنها این است که در مورد بدن انسان و روش حرکت دادن اندام های مختلف به صورت دقیق و کنترل شده مطالعه کنند. در ضمن می توانید از ویدیوهای مختلف پیلاتس در اینترنت هم استفاده کنید.
انواع پیلاتس
پیلاتس کلاسیک بیشتر همان تمرینات یوزف پیلاتس است که با همان ترتیب ارائه می شود. معمولا در این روش بیشتر حرکات در حالت خوابیده به پشت انجام می شود. یعنی شما بیشتر باید نیم تنه پایین را روی زمین قرار دهید. پیلاتس معاصر هم تمرینات یوزف پیلاتس را در خود جای داده ولی تغییراتی در آن ایجاد کرده و تحقیقات نوین، بیومتریک و نکات درمانی فیزیکی و ریکاوری هم در آن اندیشیده شده است. در این روش ستون فقرات در حالت نرمال قرار می گیرد. البته هر دو روش کلاسیک و معاصر گونه های مختلفی دارند. مهم ترین چیز این است که گزینه هایتان را بدانید و همان را انتخاب کنید که حس می کنید منطقی تر است. شما باید انتخاب کنید که در خانه تمرین می کنید یا باشگاه، روش کلاسیک را پیش می گیرید یا معاصر، گروهی پیلاتس کار می کنید یا انفرادی و اینکه برای شروع از حصیر استفاده می کنید یا دستگاه اصلاح کننده. این انتخاب ها اولین گام برای شماست که خودتان را بیشتر بشناسید. به غرایض تان توجه کنید و از سوال کردن نترسید. همه افرادی که در دنیای پیلاتس فعالیت می کنند عاشق تعلیم و تربیت هستند و می خواهند همه به دانش و مهارت در این رشته دسترسی داشته باشند.
یک تازه کار باید با چه برنامه ای تمرینات پیلاتس را انجام دهد؟
او باید حداقل هفته ای دو بار تمرین کند هرچند برخی معتقدند سه بار در هفته موثرتر است. شما می توانید این نرمش ها را روزانه هم انجام دهید. برای جلوگیری از تمرین بیش از حد هم روش های متفاوتی وجود دارد.
فرق پیلاتس با یوگا چیست؟
هر دو تمریناتی برای ذهن، بدن و روح هستند. مقایسه کردن این دو مثل مقایسه کردن سبزیجات با میوه هاست. هر دو برای بدن و روح انسان مفید هستند ولی روش های متفاوتی دارند. پیلاتس را معمولا بیشتر به عنوان تمرینات کارکردی می شناسند. در پیلاتس حرکات پویا و انقباض ایزومتریک ماهیچه ها بیشتر اتفاق می افتد.
آیا پیلاتس برای افراد مسن مناسب است؟
یوزف پیلاتس باور داشت سن با سال های عمر اندازه گیری نمی شود و به انعطاف ستون فقرات شما بستگی دارد. بله شما نمی توانید زمان را به عقب برگردانید ولی می توانید از همین امروز شروع کنید تا انعطاف، قدرت و بالانس بدن تان را بالا ببرید. پیلاتس برای همه در هر سن و سالی مناسب است. حتی در حالت نشسته روی صندلی هم می توان تمرینات پیلاتس را انجام داد.
چطور می توان از پیلاتس در یک برنامه ورزشی استفاده کرد؟
پیلاتس باعث تقویت بالانس، قدرت و انعطاف بدن شما می شود. بنابراین شما می توانید آن را در برنامه ورزشی تان بگنجانید. مهم نیست دونده ماراتن هستید یا تنیسور و یا یک وزنه بردار. پیلاتس یک مکمل برای ورزش و تمرینات بدنی شماست و به شما کمک می کند فرم خوبی پیدا کنید، بهتر تنفس کنید و موثرتر ورزش کنید.