طرفداری- در گرندپری روز یکشنبه شاهد بودیم که فراری به قهرمانی نزدیک شد اما در نهایت راننده مرسدس کاپ را به خانه برد.
برنده ها
لوییس همیلتون
دوباره خودروی لوییس در استارت مشکل ساز شد اما توانایی او و حفظ عمر تایر در ادامه به او کمک کرد، خصوصا تایرهای سافت پیرلی که از دور 47 تا 70 زیر خودرو دوام آورد. با این اوصاف او نسبت به فراری و فتل اختلاف زمانی مناسبی ایجاد کرد و تا پایان آن را حفظ نمود. لوییس با این قهرمانی تعداد برد های خود را به عدد 45 رساند و توانست اختلافش با صدر نشین رقابت ها، نیکو روزبرگ ررا به عدد 9 کاهش دهد.
پس از رقابت او به قهرمانش محمدعلی کلی ادای احترام کرد و گفت با تمام هیجانات امروز و موفقیت های گذشته اش هنوز محمد علی بزرگترین اسطوره ورزشی اش به حساب می آید.
ویلیامز
آن ها با این ذهنیت به کانادا آمدند که خودروی FW38 تیم می تواند خیلی بیشتر از موناکو رقابتی باشد و با کسب اولین سکوی تیم در 2016 این ذهنیت به اثبات رسید. همانند تیم مرسدس آن ها هم برای والتری بوتاس از استراتژی یک توقف در طول رقابت استفاده کردند، کسی که با مهارتش توانست مقام سوم را برای تیم به ارمغان بیاورد.
کارلوس ساینز
او در دور تعیین خط نمایش بدی داشت و پس از برخورد با دیوار قهرمانان به جای اینکه دور اصلی را بین ده نفر اصلی استارت بزند، رقابت را در رده 16 استارت زد، سپس به علت آسیبی که به گیربکس تورو روسو رسانده بود و نیاز به تعویض آن داشت 5 پله دیگر هم جریمه شد. در دور اصلی کارلوس فوق العاده عمل کرد و از انتهای خط استارت خود را تا مقام هشتم بالا کشید و یک نتیجه فوق العاده برای تیم دوم ردبول کسب کرد.
ساینز روز یکشنبه به همه ثابت کرد که تنها مکس ورشتپن ستاره تیم دوم ردبول نبوده و کارلوس هم توانایی هایی مشابه راننده هلندی دارد.
مرسدس
وقتی هر دو خودرو در استارت با هم تماس داشتند و فتل مانند موشک از جا کنده شد، همه در گاراژ مرسدس از قهرمانی تیم نا امید شده بودند. به نظر می رسید پس از اسپانیا باز هم قبل از شروع دور دوم، رقابت اصلی برای مرسدس تمام شده باشد، وقتی در پیچ 1 همیلتون به روزبرگ راه نداد و با برخورد با نیکو راننده آلمانی را به رده نهم فرستاد دیگر ناکامی مرسدس قطعی شده بود.
اما استراتژی زود هنگام فراری برای تعویض تایر و استفاده همیلتون از اولترا سافت همه چیز را دوباره به نفع تیر های نقره ای تغییر داد و در نهایت آن ها بیش از هر تیمی در روز یکشنبه امتیاز به خانه بردند.
بازنده ها
نیکو روزبرگ
در گذشته ای نه چندان دور به نظر می رسید که روزبرگ هرگز اشتباهی مرتکب نمی شود، او هفت گرندپری را به صورت متوالی فتح کرده بود که چهارتای آن ها در این فصل بود.
سپس تصادف او با همیلتون در اسپانیا به وقوع پیوست، نمایش ضعیف موناکو و حوادث بیشتر در کانادا. استارت دور اصلی نیکو کمی بهتر از لوییس بود اما خیلی بدتر از فتل، سپس او در پیچ 1 اقدام به سبقت از هم تیمی اش کرد و با ممانعت لوییس به رده نهم سقوط کرد. خروج او از آسفالت در همان برخورد اولیه تا آخر رقابت او را به شدت آزرد، ارور های زیاد موتور، ترمز و واحد خنک کننده از قابلیت خودروی او کاسته و پنچری زودرس تایر و اجبار به استفاده از گاراژ او را محدود تر کرد. در دور 51 او دوباره مجبور شد به گاراژ برود چرا که چرخ راست عقب پنچری ریزی پیدا کرد. وقتی او از گاراژ خارج شد باید با مشکل کمبود سوخت دست و پنجه نرم می کرد و هنگامی که خواست در دور آخر از ورشتپن سبقت بگیرد همه چیز بدتر شد.
نیکو در نهایت جلوتر از کیمی رایکونن در مقام پنجم قرار گرفت، این رقابت هرگز ماند چهار گرندپری ابتدایی فصل برای روزبرگ پیش نرفت ، جایی که با نفر دوم 43 امتیاز اختلاف داشت و هم اکنون تنها 9 امتیاز با همیلتون فاصله دارد.
فراری
تیم فراری می دانست که مجبور است گرندپری کانادا را با قهرمانی پشت سر بگذارد، خصوصا پس از استارت فوق العاده سباستین فتل و جاگذاشتن مرسدس در لحظات ابتدایی رقابت.
تمام فصل اعضای تیم از دور تعیین خط و ضعیف و تاثیر منفی آن بر نتایج دور اصلی گله کرده بودند. اما در گرندپری کانادا آن ها در وضعیت مناسبی قرار داشتند؛ در تعیین خط آن ها با اختلاف کمتر از نیم ثانیه از مرسدس جایگاه سوم را کسب نمودند و در رقابت اصلی فتل از راننده اصلی مرسدس عملکرد بهتری داشت. فتل حتی از اشتباهی که در پیچ 14 مرتکب شده بود جان سالم به در برد و دوباره به همیلتون نزدیک شد. اما بازهم برای دومین بار در این فصل فراری با استراتژی اشتباه تایر رقابت را به آلمان ها واگذار کرد.
به گفته پیرلی اولین گاراژ و تعویض اولترا سافت با سوپر سافت و سپس توقف بعدی برای تعویض با سافت که به صورت اجباری در این آخر هفته باید انجام می شد، سریع ترین راه برای قهرمانی بود. اما پیش بینی درجه حرارات پیست 40 درجه سانتی گراد بود که در رقابت این حرارت هرگز از 23 درجه بالاتر نرفت. در آن واحد همه فراموش کرده بودند که اولترا سافت چقدر می تواند دوام بیاورد، فتل در دور 11 و پس از خروج جنسن باتن و ورود سیفتی کار مجازی، به گاراژ برای تعویض تایر رفت، اما همیلتون در دور 24 اولین تعویض تایر را داشت. پس از آن تمام اعضای فراری از اینکه همیلتون چقدر توانسته تایرهای سافت خود را حفظ کند متعجب شده و این عدم پیش بینی درست به قیمت قهرمانی مرسدس تمام شد.
ردبول
قبل از شروع رقابت دنیل ریکیاردو پیش بینی کرده بود که ردبول عملکردی بهتر از دور تعیین خط خواهد داشت. اما در واقعیت اتفاقی دیگر رخ داد، ریکیاردو در ده دور نتوانست فاصله اش را با هم تیمی هلندی کم کند. پس از ان ورشتپن فاصله گرفت و دیگر رقابتی بین آن ها وجود نداشت، در کل مشخص شد که RB12 ردبول توانایی رقابت مستقیم با فراری و مرسدس را ندارد.
در ادامه هر دو راننده به گاراژ رفتند و استراتژی فراری را دنبال کردند که منجر به نتیجه ای نا امید کننده و مشابه شد. با این حال تیم ویلیامز با یک گاراژ در طول رقابت توانست در رتبه سوم قرار گیرد.
دنیل ریکیاردو
راننده استرالیایی دوباره توانست در دور تعیین خط هم تیمی اش مکس ورشتپن را مغلوب کند، اما مانند روزبرگ در پیچ 1 با مشکل مواجه شد و مقام خود را به راننده هلندی و 18 ساله واگذار کرد. پس از آن در دور دهم آن ها به هم نزدیک شدند و ریکیاردو نتوانست از هم تیمی اش بگذرد، بر خلاف موناکو این بار یکیاردو نتوانست نمایشی فوق العاده از خود نشان دهد و با فاصله بسیار زیاد رقابت را در مقام هفتم به پایان برد.