طرفداری- لهستان تا به حال 7 بار در جام های جهانی حضور داشته است. آنها حتی در جام های جهانی 74 و 82 توانستند به مقام سومی دست پیدا کنند. اما آمار اروپایی آنها مجموعه ای است از نتایج خیلی بد، و در دوره هایی که درخشان بوده اند، میزان قابل توجهی بدشانسی.
لهستان همواره از اولین دوره رقابت ها در مسابقات انتخابی شرکت داشته است، اما سال ها طول کشید تا آنها توانستند خودشان را به مسابقات اصلی برسانند. آنها در سال 59 با گل های دی استفانو و سوارز و خنتو 7-2 در برابر اسپانیا تحقیر شدند. در سال 62 برابر ایرلند شمالی که در این جام با آنها همگروه هستند در دو بازی رفت و برگشت 4-0 شکست خوردند.
از سال 68 عملکرد آنها رفته رفته بهتر شد. اینبار مسابقات انتخابی به صورت گروهی برگزار می شد و لهستانی ها باوجود کسب 7 امتیاز در گروهی که فرانسه و بلژیک را در خود داشت سوم شدند. برای جام سال 72 بعد از آلمان دوم شدند. مسابقات مقدماتی یورو 76 جایی بود که آنها عملکردی درخشان داشتند و در گروه هلند و ایتالیا و فنلاند مثل هلندی ها 8 امتیاز کسب کردند و بالاتر از ایتالیای 7 امتیازی قرار گرفتند، اما با بدشانسی محض و در رقابت با هلند یوهان کرایوف تنها به دلیل تفاضل گل نتوانستند به رقابت های اصلی راه پیدا کنند. لهستان هلند را در خانه 4-1 در هم کوبیده بود.
در دور انتخابی یورو 80 دوباره با هلند همگروه شدند و اینبار فقط یک امتیاز کم آوردند. آلمان شرقی در این گروه سوم شد. رقابت های مقدماتی یورو 84 برای لهستانی ها سقوطی دوباره بود. در گروه پرتغال، شوروی و فنلاند قرار گرفتند و با 4 امتیاز سوم شدند.
چهار سال بعد، با یونان، مجارستان و یکبار دیگر هلند - هلندی که می رفت تا قهرمان جام شود - همگروه شدند، گروهی که یکی از نزدیکترین رقابت های دور انتخابی آن جام در آن رقم خورد. به غیر از هلند که با 14 امتیاز اول شد، سه تیم دیگر در این گروه 5 تیمه 8 و 9 امتیازی شدند، یونان تیم 9 امتیازی بود و لهستان با 8 امتیاز و به خاطر تفاضل گل پائین تر از مجارستان چهارم شد.
در ابتدای دهه نود لهستان بار دیگر در گروهی با رقابت نزدیک با 7 امتیاز سوم شد. آنها با انگلستان و جمهوری ایرلند و ترکیه همگروه شده بودند. تساویهای خانگی 3-3 و 1-1 برابر ایرلند و انگلیس در دو بازی آخر برای آنها گران تمام شد. بازی 3-3 آنها با ایرلند یکی از بازی های کلاسیک تیم ملی لهستان محسوب می شود، آنها در آن بازی سه بار عقب افتادند و هر سه بار بازی را به تساوی کشاندند، اما برای صعود کافی نبود.
در دور انتخابی یورو 96 در گروهی شش تیمه چهارم شدند. گروهی که رومانی در آن اول شد و فرانسه دوم. لهستان در دو بازی رفت و برگشت فرانسه را با تساوی های 0-0 و 1-1 متوقف کرد. اما نتایج سینوسی آنها در برابر تیم هایی نه چندان قدر همچون آذربایجان و رژیم صهیونیستی و اسلواکی در نهایت کمکی به آنها نکرد.
در بازی های مقدماتی اولین جام اروپایی هزاره نو آنها باز هم کمی بدشانس بودند. آنها با سوئد و انگلیس و همگروه شدند. سوئدی ها با اقتدار کامل و با 23 امتیاز به عنوان تیم اول به دور نهایی رفتند. اما انگلیس و لهستان هر دو 13 امتیازی شدند و بار دیگر تفاضل گل ضعیف برای آنها دردسر ساز شد. انگلیس به عنوان تیم دوم به پلیآف رفت، اسکاتلند را 2-1 از پیش رو برداشت و به یورو صعود کرد.
برای یورو 2004 دوباره با سوئدی همگروه شدند که باز هم اول شد. لتونی دوم شد و لهستانی ها سوم. نتایج خوب در بازی های خارج از خانه با نتایج بد خانگی سر به سر شدند تا لهستان بار دیگر فقط خودش را برای عدم موفقیت سرزنش کند. اما این دیگر آخرین شکست لهستانی ها بود. اتفاق تاریخی و اجتناب ناپذیر بالاخره رخ می داد.
در دور انتخابی یورو 2008 آنها عملکرد درخشانی داشتند و در گروهی که پرتغال، صربستان، فنلاند و بلژیک را در خود داشت با 28 امتیاز اول شدند و به صورت مستقیم به جام ملت ها صعود کردند. اگرچه اولین حضورشان اصلا جالب نبود. آنها با اتریش میزبان، کرواسی و آلمان همگروه شدند و با کسب یک تساوی و دو شکست و تفاضل منفی 3 در گروه چهارم شدند.
چهار سال بعد جشن بزرگ در خانه آنها برگزار می شد. آنها میزبان بودند و به صورت خودکار در رقابت ها حاضر شدند. آنها در گروه A با قرعه نه چندان سخت یونان، چک و روسیه مواجه شدند و با اینکه یک امتیاز از دور قبل بیشتر به دست آوردند اما باز هم با دو تساوی و یک شکست و تفاضل منفی 1 در گروه خود چهارم شدند.
چهار سال از آن جام گذشته و لهستانی ها بار دیگر مسافر یورو هستند. آنها در دور مقدماتی با آلمان و جمهوری ایرلند همگروه شدند و خاطرات بد گذشته به آنها هجوم آورد. اما به سرمربیگری آدام لاداوا و با درخشش ستاره بزرگ خود لواندوفسکی عملکردی کم نقص داشتند و با اینکه باز هم یک امتیاز برای صدرنشینی کم آوردند اما یوروی 24 تیمه این فرصت را به آنها داد تا با وجود دوم شدن بلیت مستقیم حضور در فرانسه را به دست آورند.
سوالی که درباره لهستان مطرح است این است که آیا گول نتایج درخشان دور انتخابی آنها را بخوریم یا نه؟ درست است که آنها فقط با یک امتیاز اختلاف با آلمان در گروه دوم شدند و توانستند آلمان را در خانه 3-1 از پیش رو بردارند و بهترین خط حمله دور مقدماتی را در اختیار داشتند و همه اینها می گوید آنها می توانند حسابی موی دماغ ژرمن ها شوند، اما وقتی بدانیم آن برد 2-0 تنها پیروزی لهستان در برابر آلمان در طی 20 بازی بوده است چه؟ 13 شکست و 6 تساوی آمار لهستان در 19 دیدار دیگر بوده است. آمار آنها در برابر اوکراین هم چندان بهتر نیست: 7 بازی، 2 پیروزی، 2 تساوی و 3 شکست؛ از جمله دو شکست رفت و برگشت در دور مقدماتی جام جهانی 2014. آخرین باری که لهستان در برابر اوکراین پیروز شد به سپتامبر 2000 بازمی گردد. آمار لهستانی ها در برابر ایرلند شمالی هم چندان درخشان نیست و 3 پیروزی و 4 شکست عملکرد آنها در برابر تیم بریتانیایی است که شکست 3-2 و تساوی 1-1 در مسابقات انتخابی جام جهانی 2010 را هم شامل می شود.
اما با تمام این اوصاف، لهستان را می توان (و شاید باید) یکی از شانس های اصلی صعود از این گروه دانست، آن هم به یک دلیل ساده: رابرت لواندوفسکی. آمار درخشان این مهاجم استثنایی لرزه بر اندام هر مدافع و دروازه بانی خواهد انداخت. لهستان تا به حال در دو حضور و شش بازی خود در دور نهایی مسابقات پیروزی کسب نکرده است. مطمئناً تماشای جدال خط حمله لهستان و خط دفاع اوکراین بسیار هیجان انگیز خواهد بود.
وقتی به نتایج و ارقام بازی های دور انتخابی یورو 2016 نگاه می کنیم به اطلاعات بسیار جالبی درباره تیم ملی لهستان می رسیم. لهستان در طی 10 بازی تنها یک بار شکست خورد (آلمانِ صدرنشین دو بار). از میان 19 تیمی که به طور مستقیم به جام ملت ها صعود کردند، تنها تیم ملی جمهوری چک با 14 گل خورده آماری ضعیفتر از لهستان با 10 گل خورده به جا گذاشت. آنها حتی از جبل الطارق هم گل خوردند، جبل الطارقی که فقط دو بار در ده بازی گل زد! اما از آنطرف لهستانی ها به لطف درخشش یک خط حمله آتشین و بالاخص ستاره استثنایی خود رابرت لواندوفسکی با 33 گل زده بهترین خط حمله مسابقات را به نام خود ثبت کردند.
این آمار وقتی تاثیرگذارتر می شود که بدانیم آلمانی ها فقط 24 بار گلزنی کردند، اسپانیا 23 بار و تیم ملی ایتالیا فقط 14 بار! به واقع تنها تیم ملی انگلیس بود که به مانند لهستان توانست بیش از 30 بار گلزنی کند. آنها بالاتر از اسپانیا(20) و پائینتر از انگلستان(28)، تفاضل گل مثبت 23 را به ثبت رساندند. اگر آنها بتوانند کمی آمار گل خورده (نه چندان فاجعه بار) خود را بهبود ببخشند و به گلزنی ادامه دهند، می توانند یوروی خوبی داشته باشند. لهستانی ها قبل از حضور در فرانسه با هلند و لیتوانی دو بازی تدارکاتی خواهند داشت.
4.لوکاس پیشچک
دفاع راست 30 ساله بروسیا دورتموند امسال فقط در 18 بازی برای زرد و سیاه پوشان به میدان رفت اما با هفت بازی در دور مقدماتی نشان داد هنوز یکی از نفرات اصلی تیم ملی به حساب می آید. او 45 بازی ملی در کارنامه دارد.
3.یاکوب بلاژیکوفسکی
او که تا فصل قبل در دورتموند توپ می زد و حالا بازیکن فیورنتیناست در حال حاضر با بیش از 77 بازی ملی باتجربهترین بازیکن تیم ملی است. این وینگر 30 ساله 16 گل ملی هم در کارنامه دارد.
2. آرکادیوش میلیک
بازیکنی است که باید در رقابت های یورو زیر نظر داشته باشید. مهاجم 22 ساله باشگاه آژاکس که تا به حال در 50 بازی بیش از 30 گل برای این تیم به ثمر رسانده است. وی با وجود سن به نسبت کمش 24 بازی ملی و 10 گل ملی در کارنامه دارد. او شش گل از این 10 گل را در بازی های دور انتخابی به ثمر رساند، که شامل گلزنی برابر آلمان هم می شود.
1.رابرت لواندوفسکی
انتخابی آسان و بدیهی. بهترین گلزن و رکورددار گلزنی در دور انتخابی بازی ها و یکی از بهترین های تاریخ لهستان. لواندوفسکی در حال حاضر با 34 گل زده در 75 بازی پنجمین گلزن برتر تاریخ لهستان است و فقط 14 گل تا رسیدن با ولودزیمیرز بولانسکی 48 گله به عنوان برترین گلزن تاریخ تیم ملی لهستان فاصله دارد.