طرفداری- کارلوس مانوئل بریتو لئال کی روش در روز یکم مارس (یازدهم اسفند) سال 1953 در شهر نامپولای کشور موزامبیک چشم به جهان گشود. والدین کی روش پرتغالی هستند و وی زمانی که در موزامبیک به دنیا آمد این کشور مستعمره پرتغال بود. کارلوس تا سن 21 سالگی در موزامبیک زندگی کرد و پس از استقلال این کشور از پرتغال وی به همراه پدر و مادرش راهی پرتغال شدند.
تجربه ناموفق در داخل زمین فوتبال
کی روش به مدت هشت سال به عنوان دروازه بان در تیم فرویاریو نامپولا در لیگ مستعمراتی موزامبیک توپ زد. وی که پس از استقلال موزامبیک از پرتغال راهی زادگاه پدر و مادرش شد، فوتبال را کنار گذاشته و به سراغ مربیگری رفت.
تحصیلات مرتبط با فوتبال
وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته تربیت بدنی شاخه فوتبال در دانشگاه لیسبون به پایان رساند. کی روش پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد تربیت بدنی در گرایش فوتبال کار مربیگری را از دانشگاه مهم تحصیلش آغاز کرد. وی در سال 1978 به مدت دو سال هدایت تیم دانشگاه صنعتی لیسبون را بر عهده داشت و پس از آن وارد دنیای حرفه ای مربیگری فوتبال شد.
معمار نسل طلایی فوتبال پرتغال
کارلوس کی روش از سال 1989 تا 1991 هدایت تیم زیر 20 سال پرتغال را بر عهده داشت و همین سال ها تبدیل به طلایی ترین دوران کاری این سرمربی شدند. وی که همکاری خود را با فدراسیون فوتبال پرتغال از سال 1985 به عنوان کمک مربی تیم زیر 18 ساله های کشورش آغاز کرده بود پس از یک دوره کوتاه به طور همزمان هدایت تیم های زیر ۱۶، زیر ۱۸ و زیر ۲۰ سال پرتغال را بر عهده گرفت. فتح جام جهانی فوتبال جوانان در سال 1989 و 1991 اوج کار کی روش در این مقطع بود. وی ضمن قهرمان کردن تیم های تحت هدایتش در دو جام جهانی متوالی چهره های نامداری چون لوئیس فیگو، روی کاستا، فریرا و ژائو پینتو را به دنیای فوتبال معرفی کرده و لقب معمار نسل طلایی فوتبال پرتغال را دریافت کرد.
تجربه ای موفق در کنار سر آلکس فرگوسن
از جمله بیادماندنی ترین دوران کاری کارلوس کی روش، حضور در کادر فنی تیم منچستر یونایتد می باشد. وی در دو مقطع به عنوان دستیار در کنار فرگوسن حضور یافت و به قدری در این پست موفق بود که از او به عنوان مغز متفکر تیم یاد می شد. فرگوسن پس از اتمام دوران کاری خود در کتابی که به چاپ رساند با تمجید از کی روش وی را بهترین گزینه برای هدایت منچستر یونایتد دانست.
روزهای تیره با کهکشانی ها
یکی از چالش برانگیزترین برهه های زندگی کارلوس کی روش در فصل 2004-2003 به وقوع پیوست. این مربی ماجراجو پس از تجربه ای موفق در کنار فرگوسن به پیشنهاد پرز پاسخ مثبت داده و هدایت تیم پرستاره رئال مادرید را بر عهده گرفت. در دوره ای که کی روش هدایت رئال را بر عهده داشت بازیکنانی چون زین الدین زیدان، دیوید بکهام، رونالدوی برزیلی، روبرتو کارلوس و رائول گونزالس در این تیم توپ می زدند. تجربه کاری کارلوس در رئال مادرید یک فصل بیشتر طول نکشید و وی با فتح یک سوپر جام به کار خود در مادرید خاتمه داده و بار دیگر به عنوان دستیار فرگوسن به منچستر بازگشت.
جام جهانی 2010 با تیم ملی پرتغال
فدراسیون فوتبال پرتغال پس از دو دهه بار دیگر به سراغ کی روش آمد و این بار با سپردن سکان هدایت تیم ملی بزرگسالان این کشور به کارلوس کی روش در انتظار تکرار روزهای خوب گذشته با وی نشست. کی روش که جانشین لوئیس فیلیپه اسکولاری در تیم ملی پرتغال شده بود بود پس از صعود از گروه G رقابت های جام جهانی 2010 در مرحله یک هشتم نهایی به تیم آماده اسپانیا خورد و با شکست از این تیم وداعی زودهنگام با این رقابت ها داشت.
تجربه ای متفاوت به نام حضور در ایران
یکی دیگر از برهه های چالش برانگیز دوران کاری کی روش را می توان حضور در ایران دانست. وی در پانزدهم فروردین 1390 به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد و موفق گردید این تیم را به جام جهانی 2014 برزیل ببرد. پس از این موفقیت فدراسیون فوتبال ایران قرارداد کی روش را به مدت چهار سال دیگر تمدید کرد اما این سرمربی در سال دوم قرارداد جدیدش به دلیل مشکلات زیادی که در راه آماده سازی تیمش برای رقابت های مقدماتی جام جهانی با آنها مواجه بود استعفای خود را تقدیم فدراسیون فوتبال ایران داد. تا لحظه نگارش این مطلب هنوز مشخص نیست که آینده کاری این سرمربی پرتغالی در تیم ملی ایران به کجا خواهد انجامید؟
روانشاس تر از خیلی ها!
خیلی ها کارلوس کی روش را در کنار یک سرمربی موفق، به عنوان یک روانشناس چیره دست نیز قبول دارند. دوران کاری کی روش در فوتبال ایران به خوبی این استعداد سرمربی پرتغالی را نشان می دهد. وی که با ظرافت خاصی از روحیات ایرانی ها مطلع شده است در بسیاری از مقاطع با استفاده از استعداد روانشناسی خود موفقیت های ماندگاری را برای تیم ملی فوتبال ایران به ارمغان آورده است. سه بازی آخر تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی 2014 را می توان اوج کار کی روش در این زمینه دانست. تیم ملی ایران که با شکست های ناباورانه مقابل تیم های لبنان و ازبکستان در آستانه بازماندن از صعود به جام جهانی قرار داشت با سه برد متوالی در سه بازی پایانی خود به صورت مستقیم به جام جهانی صعود کرد. مصاحبه های کی روش در طول برگزاری این سه مسابقه، جنگ روانی که بر علیه سرمربی کره جنوبی از جانب کی روش به راه انداخته شد و تهییج مثال زدنی بازیکنان پیش از آغاز بازی ابزارهای روانی بودند که این سرمربی پرتغالی برای رسیدن به هدف به خوبی از آنها استفاده کرده و نتیجه لازم را به دست آورد.
جزیره مجلل مستر کی روش
کارلوس کی روش در سال 2006 سرمایه گذاری های خود را در جزیره "وامیزی" با مساحت دو هزار و چهل کیلومتر که به بهشت تعطیلات معروف است را آغاز کرد. با سرمایه گذاری هایی که این سرمربی پرتغالی در جزیره مذکور انجام داده، هتل ها و مراکز تفریحی مجللی برای هزاران گردشگری که سالیانه از این جزیره دیدن می کنند تعبیه شده است. در گزارشی که مجله فوکوس در مورد این جزیره داشت، سواحل بسیار زیبا، رودخانه ها، مرداب، کوه، جنگل های زیبا، گونه های جانوری و گیاهی فراوان، دهانه های آتشفشانی، آبشار و آثار تاریخی، این جزیره را یک مقصد ایده آل برای گردشگران معرفی کرده است.
نگاهی به زندگی زناشویی آقای سرمربی
کارلوس کی روش از همسر اول خود پائولا در سال 2010 جدا شد اما به دلیل بیماری وی و نیز درخواست فرزاندنشان ارتباط این دو به طور کامل قطع نشده بود و کی روش دورادو پائولا را مورد حمایت خود قرار داده بود و حتی یک منزل نیز نزدیک منزل وی تهیه کرده بود. پائولا که از بیماری سرطان رنج می برد سال گذشته پس از چندین سال مبارزه با این بیماری درگذشت، لازم به ذکر است که کی روش در این مدت تمامی هزینه های درمانی پائولا را متقبل شده بود. کی روش در حال حاضر با یک متخصص بیهوشی در کشور برزیل ازدواج کرده است و به همراه وی در ایران نیز حضور پیدا کرده است. کی روش از همسر اول خود یک پسر و یک دختر دارد، پسر وی کارشناس حوادث غیرمترقبه است و دخترش نیز وکیل می باشد.
کلکسیونی از عکس های کمتر دیده شده کارلوس کی روش