اختصاصی طرفداری- شاه حسین، پادشاه سابق اردن در توصیف کشورش می گوید: اردن به تنهایی زیبا است. طبیعت وحشی و صحرایی بی انتها. شاید این پادشاه مانند دیگر پادشاه ها در توصیف کشورش اغراق کرده باشد اما شاهزاده علی می خواهد نشان دهد کشورش به خاطر مسائلی دیگر هم زیبا است.
شاهزاده علی در 357 سال و 192 سال بعد از آنکه جورج واشتگتن در مریلند به ارتش پیوست، در 23 دسامبر سال 1975 در اردون متولد شد. او سومین پسر شاه اردن، شاه حسین بود وشباهت زیادی به وی داشت. مادرش، ملکه عالیه وقتی وی 14 ماه داشت در تصادف هلیکوپتر جان باخت. وی در دانشگاه اسلامی عمان شروع به تحصیل کرد و در ادامه به بریتانیا و آمریکا سفر کرد. در سال 1994 یکسال پس از فارغ التحصیلی به مدرسه آموزش های نظامی ساندهارست در بریتانیا رفت و آموزش نیرو های ویژه را دید. پس از دیدن آموزش به کشورش بازگشت و ژنرال ارتش اردن شد.
درسال 1999 به فرماندهی ارتش گارد سلطنتی شاه عبدالله دوم منصوب شد. تا سال 2008 در این منصب بود و بعد از آن به ریاست کمیته فیلم سازی سلطتنی اردن منصوب شد. او در سال 1999 به ریاست فدراسیون فوتبال اردن مصنوب شد و همینطور موسس فدارسیون فوتبال غرب آسیا است و از آن زمان ریاست سازمان مورد اشاره را نیز بر عهده داشته است.
در سال 2010 با شعار تغییر و پیشرفت فوتبال کشور های آسیا در رای گیری به سمت نایب رییسی فیفا در منطقه آسیا رسید و عنوان جوانترین فردی که به این پست رسیده است را با 35 سال سن کسب کرد. در ژانویه 2011 به عنوان عضو کمیته اجرایی فیفا نیز انتخاب شد تا هم در آسیا و هم در اروپا نماینده فوتبال باشد. در سال 2010 وی کمیپنی راه انداخت مبنی بر اجازه به بانوان کشور های اسلامی که با حجاب و یونیفرم خاص در مسابقات تحت نظارت فیفا شرکت کنند در نهایت این قانون را در فیفا به تصویب رساند. به عنوان نایب رییس فیفا یکی از چند تنی بود که پیگیر گزارش آقای گارسیا مبنی بر تحقیق بر صحت واگذاری های جام های جهانی 2018 و 2022 بود.
خواهر شاهزاده علی دو دوره رییس فدراسیون سوار کاری اردن بوده است و برادرش عضو کمیته المپیک اردن است. لشاهزاده علی در انتخابات دوره قبل فیفا که با برتری بلاتر پایان یافت تنها رقیب وی بود او 73 رای کسب کرد و با 133 رای بلاتر؛ کار به دور دوم کشید اما شاهزاده علی شکست را قبل از شروع دور دوم پذیرفت و کنار کشید.
تز های شاهزاده برای انتخابات هفتم اسفتد به شرح زیر است:
گسترش جام های جهانی. وی اعلام نکرده است دوست دارد چند تیم در جام جهانی شرکت کنند.
افزایش کمک هرساله فیفا به فدراسیون های عضوش از 250 هزار دلار به 1 میلیون دلار
بر عکس کردن هرم قدرت فیفا و افزایش قدرت اتحادیه های بازیکنان، مربیان و اسپانسر ها.
شاهزاده درباره انتخابات گفته است: "ما نمی خواهیم فقط یک رییس باشیم. ما می خواهیم روزی برسد که مردم دنیا اصلا رییس فیفا را نشناسند. وقتی آن روز برسد ما می دانیم مسیر را درست آمده ایم."
طبق نظر سایت ویلیام هیل احتمال انتخاب وی 1 به 8 است و احتمال انتخاب اینفانتینو 4 به 6 و شیخ سلمان 8 به 15.
در مصاحبه های انتخاباتی شاهزاده زیاد سر و صدایی به پا نکرد و تا به حال کشوری هم از وی اعلام حمایت نکرده است. به نظر می رسد او در نقش سایه و نفر دوم کار های ارزشمندتری انجام می دهد.
در 23 آوریل سال 2004 با دختری الجزایری اصل و مجری سابق CNN ازدواج کرد. وی فرزند دیپلمات الجزایر لختر براهیمی است. شاهزاده علی یک پسر و یک دختر دارد.
در آخر نگاهی می اندازیم به تفسیر طنز آمیز و آغشته به انتقاد روزنامه گاردین از شاهزاده علی.
شانس او چقدر است؟ کم. او رای هایش را به این جمله از دست داد: روزی فیفا در مسیر درست است که هچکس رییس آن را نشناسد.
آیا او تغییر را با خود خواهد آورد؟ تز او این بوده است که هرم قدرت را بر عکس کند. شاید از برادر پادشاه اردن هم تندرو تر باشد. بعضی از تصمیماتش سنتی است. مثل انتقاد از قطع کمک به کنفدراسیون آمریکا جنوبی به علت وجود باتلاق فساد.
بهترین وعده: افزایش کمک به فدراسیون ها از 250 هزار دلار به 1 میلیون.
نکته آخر: بلاتر پس از شکست دادن وی در دوره قبل انتخابات ریاست فیفا گفت: او کاندیدا خوبی است. حال من رییس هستم ، رییس همه. شاهزاده گفت: من تضمین می کنم بهترین فرد برای این کار بودم.