طرفداری- مجید جلالی سرمربی تیم سایپا که معمولا نقدهای جالبی در مورد مسائل مختلف فوتبالی دارد این بار در مورد مساله سربازی بازیکنان فوتبال صحبت های جالبی انجام داده که می توانید آنرا در ادامه بخوانید:
طرفداری: آقای جلالی چه صحبتی در مورد قانون قعلی سربازی بازیکنان دارید؟
مساله سربازی یکی از بزرگترین مشکلات فوتبال ایران است. قانون فعلی با روح فوتبال، پیشرفت فوتبال و اصول آن منافات دارد. در کشور ما هنوز شما بازیکنانی را می بینید که از دوره اول لیگ برتر تا الان بازی می کنند، یعنی پانزده سال گذشته و اینها هنوز بازی می کنند. تولید بازیکن در فوتبال ما ناقص است و اگه تولید باشد، بازیکنان جوان جای این بازیکنان را می گیرند ولی چنین چیزی نیست. در تیم ملی هم وقتی به دنبال یار جدید هستیم باید کشورهای مختلف را بگردیم تا اینکه یک بازیکن را پیدا کنیم که یک نسبش به ایران بازمی گردد و او را برای حضور در تیم ملی متقاعد کنیم.
طرفداری: این مساله چگونه یک باشگاه که در زمینه بازیکن سازی فعالیت می کند را با مشکل مواجه می سازد؟
شما آکادمی دارید، بازیکن سازی می کنید و آنها را وارد فوتبال می کنید اما وقتی این بازیکن به سن هجده سالگی رسید شما دیگر هیچ حقی در قبال وی ندارید. بازیکن دیگر شما را حتی تحویل نمی گیرد و می بینید که رفته و با یک تیم نظامی قرارداد بسته و سرباز این تیم شده است. خب این اصلا با روح فوتبال و اصل سازندگی در تضاد است.
طرفداری: در این مورد چه باید کرد؟
با کمال تاسف آنهایی که متولی فوتبال در کشورمان هستند در این زمینه کوتاهی کرده اند. آنها باید حق فوتبال را بگیرند.
طرفداری: آیا این قانون به نفع تیم هایی است که بازیکن سرباز جذب می کنند؟
این قانون صحیح نیست و از آن هیچکس در فوتبال نفعی نبرده است.این قانون در نهایت به نابودی تیم هایی که بازیکن سرباز جذب می کنند منجر می شود. شما نمونه هایش را می بینید، تیم های چون فجرسپاسی، ابومسلم و پاس زمانی تعداد زیادی بازیکن سرباز داشتند اما اینک کجا هستند؟ در حال حاضر نیز تیم هایی چون ملوان و تراکتورسازی در چنین مسیری قرار گرفته اند و عملا بحث بازیکن سازی در این تیم ها به فراموشی سپرده شده است.
طرفداری: پس به این ترتیب هر دو سوی ماجرا متضرر می شوند!
تیمی که بازیکن را ساخته و بازیکن از این تیم رفته و تیمی که این بازیکن را به عنوان سرباز در اختیار گرفته هر دو ضرر می کنند.وقتی شما می بینید که به یک باره پنج بازیکن آماده در اختیار دارید دیگر به سمت بازیکن سازی نمی روید و وقتی بازیکن نسازید آینده برایتان مبهم خواهد شد. وقتی شما بازیکنی را به خدمت می گیرید که مال شما نیست و در کنار آن بازیکنی را هم نمی سازید پس آینده تیم تان مبهم و تیره و تار است. تیم های بازیکن ساز نیز در این شرایط انگیزه ای برای ادامه راهشان ندارند.
طرفداری: راه حل پیشنهادی شما برای این معضل چیست؟
راه حل این کار زیاد سخت نیست و خیلی راحت می توان آنرا حل کرد. من خودم سال 55 سرباز شدم، در تیمم بازی می کردم و در پادگان نیز حضور یافته و سربازی ام را پشت سر می گذاشتم و کسی هم به من نمی گفت که باید بیایی و در تیم نظامی بازی کنی.
طرفداری: پس مخالف حضور بازیکن سرباز در تیم نظامی هستید.
خدمت سربازی طبق قانون کشورمان، وظیفه هر جوان مذکر ایرانی است و طبق این قانون باید همه به خدمت رفته و آن را پشت سربگذارند اما دیگر نباید به کسی که دکتر است بگویید شما حق ندارید فلان جا باشید و حتما باید در این جا حضور داشته باشید یا به بازیکن بگویید حق نداری در این تیم بازی کنی و باید حتما در این تیم بازی کنی. چنین چیزی مثل این است که حقوق شهروندی را از یک نفر می گیرید و این اصلا کار درستی نیست.
طرفداری: آیا خود بازیکن از این موضوع نفعی می برد؟
به نظر من بازیکنان هم از این موضوع نفعی نمی برند. بازیکن دو سال از بهترین دوران فوتبال خود را که می تواند درآمد کسب کرده و پول خوب بگیرد را باید به تیمی برود که نه راه پیشرفت در آن دارد، نه آینده اش مشخص است و نه پول خوبی می گیرد. به طور کلی بازیکن باید برای گذراندن دوران سربازی تیم خودش را که شرایط خوبی در آن دارد و می تواند پیشرفت کرده و به تیم ملی برسد را به زور رها کرده و وارد مسیری شود که آینده اش هیچ تضمینی ندارد.
طرفداری: صحبت پایانی تان در این رابطه را بیان کنید.
شاهد این بوده ایم که خیلی از بازیکنان در راه این قانون تباه شده اند. این قانون اصلا قانون خوبی نیست باید آنهایی که متولی فوتبال هستند بیایند جمع شوند و یک گردش کار گرفته آنرا نزد افرادی ببرند که در سطح کلان تصمیم گیری قرار دارند و آنجا یک تصمیم قاطع در این مورد گرفته شود.