طرفدارى- اين روزها بازار نقل و انتقالات بازيكن در فوتبال اروپا بسيار داغ بوده و هر روز شايعاتى در خصوص جذب يكى از اين ستارگان پرطرفدار توسط باشگاه هاى اروپايى در مطبوعات و رسانه ها منتشر مى شود و دوستداران فوتبال نيز به شدت اين اخبار را دنبال نموده و منتظر جذب ستاره اى از سوى تيم محبوب خود هستند.
سياست نقل و انتقالات در دنياى مدرن و حرفه اى فوتبال بسيار دقيق، پيچيده و حساس بوده، به طورى كه خريد يك بازيكن فوتبال مى تواند تاثير به سزا و انكار ناپذيرى در سرنوشت اين تيم داشته باشد، جذب آرين روبن توسط بايرن مونيخ را مى توان از اين نوع خريدهاى هوشمندانه و منطقى محسوب نمود.
در پنج سال اخير بايرن مونيخ خود را به يكى از بزرگان فوتبال اروپا بدل نموده است، به طورى كه در ابتداى هر فصل از رقابت هاى فوتبال اروپا از اين تيم در كنار دو غول اسپانيايى رئال مادريد و بارسلونا به عنوان مدعيان اصلى فتح ليگ قهرمانان اروپا نام برده مى شود. فتح سه گانه توسط مونيخى ها در سال 2013 نيز به نوعى جايگاه اين تيم آلمانى را در قله فوتبال اروپا مستحكم تر نموده است. علاوه بر اين در همين سال پيشنهاد مربى گرى اين تيم توسط پپ گوارديولا يكى از بزرگترين و پرطرفدارترين مربيان فوتبال مدرن پذيرفته شد، اتفاقى كه در ده سال قبل از آن با توجه به فاصله زياد بايرن مونيخ با بزرگان فوتبال اروپا و شيوه نه چندان مدرن بازى اين تيم، هرگز قابل تصور نبود.
بايرن مونيخ امروز به يكى از قدرت هاى بزرگ فوتبال اروپا بدل گرديده، اما چه اتفاقى مى افتاد اگر چهره اى تعيين كننده كه تاثير فراوانى بر اين پروسه داشته، آن را به جلو رانده و با گل خود در ويمبلى آن را به تكامل رساند، هرگز پيراهن بايرن مونيخ را به تن نمى كرد؟ چه جايگاهى براى بايرن مونيخ در سال 2015 مى توان متصور بود، اگر آرين روبن در سال 2009 به اين باشگاه منتقل نمى شد؟
در آوگوست سال 2009 بعد از پايان فصلى كابوس وار و بسيار دشوار براى بايرن مونيخ كه اخراج يورگن كلينزمن از سمت مربى گرى اين تيم پيامد منطقى آن بود، اولى هوينس رئيس باشگاه هدايت بايرن مونيخ را به لوئيز فن خال جاه طلب، مغرور و نابغه سپرد و از اين ژنرال هلندى به عنوان "استاد فوتبال" نام برد. در آن زمان دوران آماده سازى تيم به بهترين صورت ممكن سپرى شد و پيروزى 4:1 مقابل ميلان در ديدارى دوستانه خوش خيالى خاصى را در بين طرفداران اين تيم براى پيش رو داشتن فصلى موفق ايجاد نموده بود.
اما با شروع رقابت هاى بوندسليگا شرايط كاملا متفاوت شد به طورى كه كسب دو نتيجه تساوى مقابل هوفنهايم و وردربرمن و شكست مقابل ماينتس در هفته سوم رقابت هاى بوندسليگاى فصل 2009/10 ترديدهايى را در زمينه "انقلاب" لوئيز فن خال در بين هواداران مونيخى و مطبوعات آلمانى برانگيخت. انتظار از بايرن مونيخ و لوئيز فن خال بسيار زياد بود اما در بيشتر پست ها اين سرمربى هلندى از بازيكنانى با كيفيت برخوردار نبود، براى نمونه در درون دروازه ميشائيل رنزينگ حضور داشت كه هرگز نتوانست جاى خالى اليوركان اسطوره باشگاه را كه در فصل قبل آن از فوتبال كناره گيرى كرده بود، پر نمايد. در پست هافبك دفاعى حضور حميد آلتين تاپ نقطعه ضعف مونيخى ها بود و باستين شواين اشتايگر در پست بال هجومى سمت راست، هرگز كارآيى لازم را نداشت، عملكرد ماريو گومز نيز در خط حمله هيچ تطابقى با تاكتيك هاى تيمى نداشت. به همين دليل رابطه بين بايرن مونيخ و فن خال پيش از اينكه اين سرمربى هلندى بتواند ايده ها و فلسفه خود را در مونيخ پياده نمايد، شكست خورده به نظر مى رسيد.
در 28 آگوست 2009 سران مونيخى آرين روبن هلندى را به مبلغ بيست و پنج ميليون يورو از رئال مادريد خريدارى نمودند و تنها يك روز بعد، در بازى خانگى مقابل وولفسبورگ آرين روبن بعد از ورود به بازى در نيمه دوم موفق به ثمر رساندن دو گل شد و هشت ماه بعد از جذب روبن، بايرن مونيخ با پيروزى 3:0 در بازى برگشت از مرحله نيمه نهايى ليگ قهرمانان مقابل ليون فرانسه، به فينال ليگ قهرمانان در شهر مادريد راه يافت.
آرين روبن در اين مدت به فاكتورى تعيين كننده براى صعود به فينال مادريد بدل گرديد و در پيروزى 4:1 مقابل يوونتوس در مرحله گروهى رقابت هاى ليگ قهرمانان اروپا و پيروزى مقابل فيورنتينا، منچستريونايتد و ليون در مراحل حذفى اين رقابت ها مهره اى بسيار ارزشمند براى لوئيز فن خال بود و بى ترديد هنوز گل زيباى او در استاديوم الوتردافورد مقابل شياطين سرخ كه از روى ضربه كرنر ارسالى فرانك ريبرى به ثمر رسيد، در ذهن هواداران بايرن مونيخ باقى مانده است.
در فينال مادريد مقابل اينتر ژوزه مورينيو، فرانک ریبری اما به دليل محروميت غايب بود تا مونيخى ها بازى را واگذار نمايند، اما اين شكست چندان ناراحت كننده نبود، چون مونيخى ها بعد از گذشت يك دهه باز هم در اروپا موفق به مطرح نمودن خود شدند و توانستند به طور شگفت انگيزى شيوه جديد و مدرنى از فوتبال آلمان را به نمايش گذارند و علاوه بر اين تيم آنها سرانجام از وجود سوپر استارى به نام آرين روبن برخوردار بود.
در رقابت هاى بوندسليگا نيز روبن با به ثمر رساندن شانزده گل و ارسال هفت پاس منجر به گل نقش موثرى در قهرمانى مونيخى ها داشت، در رقابت DFB Pokal نيز درخشش و گل زنى او در بازى نيمه نهايى مقابل شالكه، بايرن مونيخ را به فينال رساند و در فينال برلين اين تيم با گل زنى هاى آرين روبن به پيروزى 4:0 مقابل وردربرمن رسيد. تا ميانه هاى فصل 2009/10 بايرن مونيخ از دوران اوج خود به دور بود، اما در پايان فصل آنها تنها يك پيروزى با كسب يك سه گانه تاريخى فاصله داشتد، پروسه و پيشرفتى كه جاى تامل و تعمق فراوان دارد.
چنين موفقيتى همچنين سبب شد تا فرانك ريبرى ديگر ستاره تيم نيز قرارداد خود را به مدت پنج سال ديگر تمديد نمايد، اين هافبك فرانسوى پيش از اين در نظر داشت بايرن مونيخ را به مقصد رئال مادريد ترك نمايد، چون تا قبل از جذب آرين روبن هلندى، فرانك ريبرى در مونيخ براى خود شانسى براى كسب عنوانى بين المللى قائل نبود.
بى ترديد بدون حضور آرين روبن، لوئيز فن خال اولين فصل حضور خود در مونيخ را نمى توانست به صورت موفقيت آميزى به پايان رساند، در فصل بعد اما فن خال به دليل برخى اختلاف نظرات با سران بايرن مونيخ و برخى بازيكنان اين تيم كنار گذاشته شد، اما لوئيز فن خال فلسفه “Totaalvoetbal” (توتال فوتبال) هلندى را به نوعى در بايرن مونيخ پايه ريزى كرد كه در فصل هاى بعد نيز الهام بخش موفقيت هاى مونيخى ها گرديد.
در كنار تاكتيك هاى تيمى بايرن مونيخ از اسلحه اى ديگر نيز براى رسيدن به موفقيت برخوردار بود كه در رساندن اين تيم به قله فوتبال اروپا نقشى غير قابل انكار داشت، مونيخى ها با حضور زوج فرانك ريبرى و آرين روبن معروف به “Robbery” از سال 2009 خطرناك ترين بازيكنان و زوج كنارى فوتبال جهان را در اختيار داشتند و در واقع بدون جذب آرين روبن، احتمال موفقيت سران مونيخى به حفظ فرانك ريبرى بسيار كاهش مى يافت. اهميت اين دو بازيكن در فصل 2012/13 كه بايرن مونيخ موفق به كسب سه گانه تاريخى شد، بيشتر از گذشته به اثبات رسيد، در فصل اخير نيز با وجود حضور پپ گوارديولا و فلسفه و تاكتيك هاى فوتبالى پيچيده او، غيبت اين دو ستاره تاثيرى بسيار مشخص در عدم موفقيت و ناكامى بايرن مونيخ داشته است.
بى ترديد اگر تغييرات بزرگ در بايرن مونيخ سال 2009 اتفاق نيفتاده بود، هنوز قهرمانى در فينال ميلان در سال 2001 آخرين افتخار اروپايى اين تيم محسوب مى شد و به احتمال زياد مانشافت نيز در سال 2014 بدون تجربه فراوان بازيكنان مونيخى خود از حضور در رقابت هاى بين المللى و فاتحان فينال ويمبلى در سال 2013 نظير مانوئل نوير، ژروم بوآتينگ، فيليپ لام، باستين شواين اشتايگر، تونى كروس و توماس مولر نمى توانست براى چهارمين مرتبه فاتح جام جهانى گردد.
در حقيقت آرين روبن همانند كاتاليزروى براى موفقيت و درخشش بايرن مونيخ عمل نموده و نمى توان از تاثير بى نظير او در پيشرفت عملكرد اين تيم در شش ماهه نخست سال 2010 صرف نظر نمود و شايد تصور موقعيت كنونى بايرن مونيخ در فوتبال اروپا بدون آرين روبن كمى دشوار باشد، در واقع مى توان ادعا نمودكه شروع ناموفق و نا اميدكننده در فصل 2009/10 به نقطه عطف و رحمتى براى بايرن مونيخ تبديل گرديد.