طرفداری- پس از صحبت های بازیکنان سیاه پوست و همچنین استن کولیمور( یکی از معروف ترین گزارشگران فوتبال که قبلا فوتبالیست هم بوده است)، در مورد توهین های نژاد پرستانه در حین انجام کار در شبکه های اجتماعی، احتمالا ما در مورد مسئله نژاد پرستی در فضای وب آنچنان شگفت زده نخواهیم شد.
با این حال بین ماه مارس تا اگوست ۲۰۱۵، ۱۳۴ هزار پیام و تصویر حاوی مفاهیم ضد نژادی، ضد اخلاقی و ضد جنسیتی در فضای وب در مورد باشگاه های بزرگ منتشر شده است که حقیقتا ناراحت کننده است. اینکه چه کار میتوانیم انجام دهیم سوال دشواری است که باید همراه با خشم ما از اینگونه رفتار آن هم در سال ۲۰۱۵ میلادی پاسخ داده شود.
اینکه بالوتلی به خاطر یک عکس ضد یهودی در اینستاگرام ۲۵ هزار پوند جریمه و یک بازی محروم شد بسیار عجیب بود مخصوصا که او خودش در کودکی از این مسئله ضربه خورده بود. خود بالوتلی گفت که نمیدانسته است که آن تصویر ضد نژادی است و خودش از قربانیان این مسئله است.
در انگلستان خودمان رل دلخوش می کنیم به اینکه این مسائل به ندرت به نسبت بقیه کشور ها اتفاق میافتد. مخصوصا پس از صحبت های آریگو ساکی در ایتالیا که به شدت در رسانه ها بازخورد داشت. حالا در این کمپین که با همکاری یک شرکت آماری و یک گروه مخصوص شبکه های اجتماعی صورت گرفته است، ثابت شده است که تنها در ماه مارس این فصل ۸ هزار پیام و تصویر نژادپرستانه بر علیه ماریو بالوتلی در فضای وب منتشر شده است. در ۵۲% از این پیام ها رنگ پوست وی مستقیما مورد حمله بوده است. از ویژگی های فنی وی که بگذریم باید قبول کنیم کنترل رفتار در چنین شرایطی کار بزرگی است.
دنی ولبک و دنیل استوریج هم به ترتیب ۱۷۰۰ و ۱۶۰۰ پیام ضد نژادی در فضای وب در همین دوره زمانی دریافت کرده اند. شبکه های اجتماعی با همه نعمت های غول پیکر خود و با همه اعتبار بخشی های خود به بازیکنان، در سرعت دادن به این توهین ها موثر بوده است.
پلیس میگوید هویت ناشناخته افراد کار را برای این توهین ها راحت تر میکند. از بین کسانی که در این مورد دستگیر شده اند تقریبا اکثر آنها گفته اند که در زندگی واقعی این توهین ها را انجام نمیدهند. لیام استیسی که بازیکن بولتون بود و در رشته زیست شناسی درس میخواند بر علیه فابریس موامبا پیام های نژاد پرستانه ای را در توییتر منتشر کرد و به ۵۶ روز زندان محکوم شد. وی پس از دستگیری میگوید که کنترل رفتار خود را از دست داده بود و به جرم خود اعتراف کرد.
با توجه به میزان این جرایم و مدرن بودن این رفتار، اقدامات پلیس و شرکت های اینترنتی کمی با دست پاچگی همراه است. ۱۳۴ هزار پیام نژاد پرستانه در ماه که ۸ هزار تای آن فقط برای بالوتلی است میزان بسیار بالایی است که دستگیری یک نفر قطره ای در یک دریا است.
پلیس از ناشناس بودن افراد در عذاب است و این نکته که مقر فیسبوک، گوگل و توییتر در آمریکا است و دادگاه ها در اکثر نقاط انگلستان اجازه پخش هویت افراد را نمیدهند، بر مشکلات آنها افزوده است. به علاوه این توهین ها میتواند از هر نقطه دنیا صادر شود که پلیس انگلستان باز هم دستانش در این زمینه بسته است. کمپین "بندازش بیرون" میگوید که پلیس توهین های اینترنتی را به خوبی درک نمیکند و به اندازه کافی با متهمین برخورد نمیکند.
شرکت های اینترنتی هم که به دنبال جمع کردن مشتریان بیشتری هستند به خاطر ساده انگاری های خود مورد سوال هستند. مدیر کل توییتر، اقای کوستولو در فوریه گفته بود که توییتر در کنار آمدن با توهین های کلامی "افتضاح" است و حالا میگوید که خود را برای این توهین ها آماده کرده است. البته او باز هم اعتراف میکند که بیش از این نمیتواند کاری انجام دهد.
"بندازش بیرون" امیدوار است که پلیس و مسئولان و شرکت های اینترنتی را با هم برای پاک کردن فوتبال از این مسئله متحد کند.